Problem z mokrą podłogą od strony kierowcy w miom MK4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- arni871
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z mokrą podłogą od strony kierowcy w miom MK4
Witam wszystkich tak jak w temacie mam problem z mokra podłoga od strony kierowcy w moim mk4 wykładzina jest cala przemoczona ze mozna było ją wyciska i by woda z niej leciała zauważyłem już po zimie ze mam mokro ale jak sie cieplo zrobiło to wykładzina wyschła a teraz znow po tych ulewnych deszczach jest mokro
zauważyłem ze jak otwieram drzwi to na progu znajduje sie duzo wody i uszczelka na progu jest mokra. Prosze o pomoc gdzie mam szukac przyczyny w drzwiach?? pozdrawiam.

1. ściągasz zaślepki na śrubach wycieraczek -
2.odkręcasz wycieraczki -- dwie 13
3.odkręcasz osłonę filtra kabinowego -4 wkręty
4 .ściągasz osłonę podszybia
5.po stronie kierowcy na podszybiu masz czarną skrzyneczkę osłonową do której wchodzi wiązka kabli --dociskają ją dwie 'nakrętki' 10 --
Mi te nakrętki nie wytrzymały - już nie dociskały dobrze ( zerwane śruby) i dostawała się pod nie woda.
6. druga wersia --po prawej od czarnej skrzynki jest zaślepka linki klapy --może też być przez nią
Ja na ten czas zasylikonowałem dookoła czarną osłonę .
owocnej pracy

5.po stronie kierowcy na podszybiu masz czarną skrzyneczkę osłonową do której wchodzi wiązka kabli --dociskają ją dwie 'nakrętki' 10 --
Mi te nakrętki nie wytrzymały - już nie dociskały dobrze ( zerwane śruby) i dostawała się pod nie woda.
6. druga wersia --po prawej od czarnej skrzynki jest zaślepka linki klapy --może też być przez nią
owocnej pracy

Ba.........................

najcześciej skrzyneczka- kolega ma racje u mnie było to samo silikon na uszczelke i wokół skrzyneczki i bedzie okszawello pisze:1. ściągasz zaślepki na śrubach wycieraczek -
owocnej pracy![]()
Ostatnio zmieniony ndz maja 23, 2010 10:27 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.