Skrzynia Golf 3 1,9 TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia Golf 3 1,9 TD
Witam.Chciałbym was prosić o pomoc ponieważ ciężko chodzą mi biegi i pewnie jest to wina braku oleju w skrzyni.I tutaj mam największy problem bo nie mogę znaleźć wlewu oleju do skrzyni i korka spustowego.Pod skrzynią są dwie podobne śruby na imbusa jedna jest po środku skrzyni a druga pod miejscem z którego wychodzą półosie(czy jakoś tak się to nazywa).Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 17:15 przez Tomek1987, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek1987, jeśli chodzi o biegi, u mnie wystarczyło nasmarować dzwignię i wszsystkie łączenia w wodzikach i po oporach śladu nie zostało. Z tym, że u mnie poziom był poprawny. Korek wlewowo-kontrolny jest od strony koła, na duży imbus 17 lub 19, spustowy był gdzieś od dołu podobny ale dokładnie nie pamietam.
Jezeli chodzi o korek do uzupelniania oleju w skrzyni biegow to musisz sie rozejrzec powinien byc z boku skrzyni tak jak pisales,najprawdopodobniej z prawej strony patrzac od spodu samochodu.Jezeli znalazles korek spustowy oleju ze skrzyni to musisz znalezc i ten do uzupelniania.Najprawdopodobniej to ten co pisales ze jest jeszcze jakis jeden korek mysle ze to bedzie to.Jezeli podczas odkrecania uleje Ci sie oleju w skrzyni to powinno byc tyle ile trzeba.Aha uwazaj w razie gdybys dlugo jezdzil i olej nagrzalby sie zebys sie nie oblal gorocym olejem....Powodzenia!