nie chce zapilić- mechaniczny wtrysk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie chce zapilić- mechaniczny wtrysk
witam. golfik chodził, zgasł i nie może zapalić. Iskra jest tylko paliwa nie dostaje, wtrysk rozruchowy nie dostaje napięcia. Nie wiem gdzie mogę szukać przyczyny Chwile przed tym jak zgasł zauważyłem że nie działa tez wskaźnik temp.
Re: nie chce zapilić- mechaniczny wtrysk
jak wtrysk rozruchowy nie dostaje napiecia tzn ze gdziesz masz przerwe.. wtrysk rozruchowy dostaje napiecie +, - z aku.. - to wiadomo masa- obojetnie gdzie ją znajdziesz, a + powinien dostawac na czas pracy rozrusznika - czyli napiecie powinno na wtryskiwaczu byc w czasie i wylacznie tylko podczas uruchamiania rozrusznika, wez wypnij wtyczke z wtryskiwacza rozruchowego i sprawdz czy woogle po pierwsze masz paliwo w zbiorniku, nastepnie wez 2 przewody jeden do + na akumulatorze, drugi na - akumulatora i przyloz je jeden koniec na jeden pin z gniazda w wtryskiwaczu , a drugi na drugi pin i powinno sikac paliwo.. daj znac co ci wyszlovwEmil pisze:witam. golfik chodził, zgasł i nie może zapalić. Iskra jest tylko paliwa nie dostaje, wtrysk rozruchowy nie dostaje napięcia. Nie wiem gdzie mogę szukać przyczyny Chwile przed tym jak zgasł zauważyłem że nie działa tez wskaźnik temp.