Witam
mam pytanie jak odpalam zimny silnik, obroty są nieco wolniejsze od tych jakie mam ustawione, dopiero po jakichś 40sekundach (słychać wtedy jakby pykniecie przekaźnika) są takie jak ustawiłem tzn między 950 a 1tys. I w ogóle obrotomierz pokazuje 0 i po upływie tych 4osekund, czasem do minuty wszytsko jestok, jeżdże z tym już długo i w zimie też tak było, z odpalaniem nie bylo również problemu, dodam,ze obrotomierz pokazuje normalne obroty jak lekko dodam gazu na jalowym i obroty sie stabilizują, czemu tak sie dzieje czy to coś z altkiem moze?
zbyt wolne obroty jak zimny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- maniek8855
- Forum Master
zbyt wolne obroty jak zimny
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 20:31 przez maniek8855, łącznie zmieniany 1 raz.
- maniek8855
- Forum Master
-
- Użytkownik
- Kontakt:
U mnie ten problem pojawił się po wymianie regulatora napięcia, więc może tu należy szukać przyczyny. Dodam, ze u siebie tego problemu nie rozwiązałem, muszę leciutko dodać gazu, żeby obrotek wstał, na starym regulatorze wszystko było ok. Kontrolka ładowania zarży mi się na biegu jałowym, ale na necie piszą tylko ze tak ma być i większość dwójek w dieslu tak ma.maniek8855 pisze:I w ogóle obrotomierz pokazuje 0 i po upływie tych 4osekund, czasem do minuty wszytsko jestok, jeżdże z tym już długo i w zimie też tak było, z odpalaniem nie bylo również problemu, dodam,ze obrotomierz pokazuje normalne obroty jak lekko dodam gazu na jalowym i obroty sie stabilizują, czemu tak sie dzieje czy to coś z altkiem moze?
Najlepszy układ to...Żona w domu, a kochanka w garażu..
(tylko dlaczego obie są tak drogie w utrzymaniu?)
(tylko dlaczego obie są tak drogie w utrzymaniu?)
- xxxGlaDxxx
- ...
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Obroty sa brane z alternatora - do puki nie naciśniemy pedału gazu nie wzbudzimy alternatora to normalne w starych dieslach ja tez tak mam
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;