Ociężały samochód

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wiewioreqezg
Użytkownik
Użytkownik

Ociężały samochód

Post autor: wiewioreqezg » pn maja 03, 2010 02:30

Witam. Spotkałem się z takim czymś u mnie,. Niewiem czy to moje zwidy czy coś ale otóż wydaje mi się że moje MK4 1.6 AKL jest jakby ociężały. tzn na jedynce powolny dwójka też dopiero na trójce i czwórce idzie ładnie ... co o tym sądzicie???

wiewioreqezg
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: wiewioreqezg » pn maja 03, 2010 02:59

Bo dodam że ch.... mi biegi troche chodzą tzn tak wchodzą na dwa razy czasami :/

Awatar użytkownika
Jazz_Blue
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Jazz_Blue » pn maja 03, 2010 03:49

Może go mulić jak przepływomierz jest brudny, czyściłeś kiedyś? Ale to oprócz mulenia szarpałoby także...

kamlor
...
...
Kontakt:

Post autor: kamlor » pn maja 03, 2010 09:23

wiewioreqezg pisze:Bo dodam że ch.... mi biegi troche chodzą tzn tak wchodzą na dwa razy czasami :/
Uroki benzynowych mkIV. Nie przejmuj się, mi też nie wchodzą, a czasami nawet wydaje mi się, że wejdzie, zasprzęglę i słyszę przeraźliwy zgrzyt, przez który spać w nocy nie mogę. Winny jest felerny system ramion wodzików, które po pewnym czasie tracą swoją pierwotną ruchliwość, wyrabiają się plastikowe elementy itp.

Pozdro :)

wiewioreqezg
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: wiewioreqezg » pn maja 03, 2010 12:33

Nie nieczyściłem jescze przepływomierza, szarpie mi jedynie jak wjeżdzam na dziury i puszczę wszystkie pedały i chce żeby się na luzie przetoczył to czasami dostaję taką drgawe jak by się dusił więc szybko trochę gazu i jedzie dalej. Ale to czasami mi się tylko dzieje. A co do tych biegów to też czasem lewarek chodzi lekko bardzo fajnie a np jak dużo go używam podczas jazdy to robi się (lewarek ) taki ociężały :/ pod mieszkiem smarowałem i przekładnie pod maską też smarowałem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”