olej w skrzyni biegów prawda czy fałsz?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
olej w skrzyni biegów prawda czy fałsz?
jaki olej przekładniowy czy silnikowy ? tak wiem usmiechy na waszych twarzach ja spotkałem sie z ładą samarka tam leje się olej silnikowy tylko i wyłacznie może ktos wytłumaczy mi sensownie >?
No ale golf niestety nie jest radziecki i do skrzyni musi mieć olej przekładniowy a do silnika silnikowy, a jakie??? To kwestia producenta, gustu i przebiegu auta. Czy chodzi Ci o to aby powiedziec co masz dokładnie wlać?? Jeśli tak to napisz jaki to silnik i jaki ma przebieg. A co do skrzyni to stan sie tylko sprawdza i uzupełnia - wymiana tylko w przypadku jakiegos remontu.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Forum Master
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Jak wejdziesz pod auto i staniesz do niego przodem to jak dobrze pamiętam od strony koła masz taką dużą śrubę na klucz imbusowy w połowie skrzyni w okolicy 5 biegu a do spuszczania masz na samym dole w naniższym punkcie .Tylko te dwie ruszaj żadnych innych.Jak odkręciszz tą z boku to wkładając palec powinieneś dotknąć lustra oleju jak nie to dolej az się będzie wylewać i ok
Czy w MK1 cabrio 1,8i(EV) znajdę te śróby mniejwięcej w tym samym miejscu ??Tomasz Żaguń pisze:Jak wejdziesz pod auto i staniesz do niego przodem to jak dobrze pamiętam od strony koła masz taką dużą śrubę na klucz imbusowy w połowie skrzyni w okolicy 5 biegu a do spuszczania masz na samym dole w naniższym punkcie .Tylko te dwie ruszaj żadnych innych.Jak odkręciszz tą z boku to wkładając palec powinieneś dotknąć lustra oleju jak nie to dolej az się będzie wylewać i ok
Bo też chciałbym sprawdzić stan oleju.
-
- Forum Master