Pompa wody? MK 2 Golf

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

eXeo
Nowicjusz
Nowicjusz

Pompa wody? MK 2 Golf

Post autor: eXeo » sob kwie 24, 2010 16:54

Niedawnozauważyłem iz z miejsca zaznaczonegona zdjeciu ucieka mi plyn chlodniczy, w dosyc dyzych ilosciach- praktycznie sie lało,początkowochciałemwymienić tylko front pompy gdyz prwie tylko takie są dostępne w sklepach, jednak pourywały mi się wszystkie śruby, toteż kupiłem inna pompe, uzywana i gdy dzis rozgrzałem silnik do testów okazało się iż z w/w miejsca również kapie, co prada kropla na jakis czas ale kapie, czy to oznaka iz pomp jest padnieta? czy wystarczypoczynic jaki drobny serwis aby wszystko wrocilo do normy, dodam iz pompa nie halasuje, luzno sie porusza kolopasowe takze mysle iz nie jest zatarta,

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob kwie 24, 2010 18:40

Nie słyszałem żeby ktoś wymieniał simering w pompie, nawet nie wiem czy się da. Jest możliwość że kapie spod połączenia pompy z blokiem silnika ale to nie wtym miejscu być widział. Więc podejdź do tej pompy co kupiłeś metodycznie: wykręć ją, śrubki zalej colą lub innym penetratorem, ostukaj je młotkiem i puszcza na pewno, wówczas wymienisz sama pokrywę z wirnikiem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

eXeo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: eXeo » sob kwie 24, 2010 20:05

znaczace pytanie, czy zaklejenie tego zaworku bezpieczenstwa cos da? czy to juz naprawde pompa wyziewa ducha? bankowo nie cieknie mi na bloku, bo zarzucilem tam silikonem i dobrze docisnalem, i nie widze zadnego wycieku, a jak podkladam karton pod pompe to centralnie widze skad cieknie gdyz pompe przed zalorzeniem wyczyscilem takze dokladnie widac krople,

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob kwie 24, 2010 20:19

nic nie da, jeśli nie poleci tamtędy do poleci na łożysko i koniec bliski

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » sob kwie 24, 2010 20:46

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: RasPL » sob kwie 24, 2010 21:00

my kupowali teraz pompe ruville za 120zł w IC

mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”