kilka drobnych pytan.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

kilka drobnych pytan.

Post autor: Vii » wt kwie 20, 2010 00:53

1. Została dzisiaj wymieniona uszczelka pod glowica wraz z szlifem glowicy. Przejechałem ze 100 KM i jest wszystko łądnie płynu chłodniczego nie ubyło ani ml, a wczesniej przez 100 KM to musiałbym dolać z litr wody haha. Kopcić takze przestał i dziwnego slodkiego zapachu z rury wydechowej rowniez nie ma. Ale odkręcajac zbiorniczek przy rozgrzanym do 90 stopni silniku zauwazyłem jak woda po nim "lata" nie bąbli ani nic - nie mylmy. To normalne? Sorry za głupie pytanie ale juz zgłupiałem..
2. Ile kosztuje łozysko dociskowe sprzegła i na ile mozna konkretnie wycenić robote ?
3. Po wymianie sworznia mam kiere lekko skręcona w lewą strone co mnie denerwuje co w zwiazku z tym zrobić?? Geometria po wym sworznia obowiazkowa?
4. Dziwne nie wiem czy realne skoki temperatury jade, jade mam 90 stopni za chwile 70 stopni stane chwile cisnie ponad 90, wylącze silnik moment postoi pokazuje 70 stopni i tak szaleje, czujnik temperatury?

dziekuje :grin:
Ostatnio zmieniony wt kwie 20, 2010 00:58 przez Vii, łącznie zmieniany 3 razy.

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Vii » wt kwie 20, 2010 01:08

marianmk2 pisze:Normalne...płyn przecież cały czas jest w obiegu
Naturalnie ale zaczałem juz popadać w dziwne paranoje teraz.
marianmk2 pisze:Raczej normalne....

[ Dodano: 20 Kwi 2010 01:03 ]
o ile zmienia sie po jakims czasie...a nie gwałtownie skacze :d
Gwałtownie nie skacze, wszystko idzie w miare powoli aczkolwiek zastanawia mnie to i dziwi troche skoro mowisz ze normalne i ok to no zaufam :)

zostały jeszcze pytania co zrobić z kierownica [geometria - zbierzność załatwi sprawe?] i co w sprawie łozyska dociskowego sprzegła?

respect
Ostatnio zmieniony wt kwie 20, 2010 01:17 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”