powyzej 6 tys jakby niedostawał paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
powyzej 6 tys jakby niedostawał paliwa
Witam jak jak jade moim abfem ok 200 km/h na piatym biegu mam 6 tys obrotów i auto dalej niechce sie rozpędzać tylko znacznie zaczyna sie dławić, i niewkreca sie dalej ( odcinka 7 tys ) jakby mu brakowało paliwa.
co to moze być?? oryginalnie był 2.0 8v, pompa paliwa z nirgo została ale z tego co wiem to sa takie same.
w czym szukac przyczyny? obstawiam kończąca sie pompe ( chodź niesądze ) regulator ciśnienia paliwa, listwa wtryskowa.
co to moze być?? oryginalnie był 2.0 8v, pompa paliwa z nirgo została ale z tego co wiem to sa takie same.
w czym szukac przyczyny? obstawiam kończąca sie pompe ( chodź niesądze ) regulator ciśnienia paliwa, listwa wtryskowa.
Ostatnio zmieniony wt kwie 20, 2010 21:32 przez Splo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pzdr ;]
Coś mi tu nie pasuje że ABF ma 4 bary bo sprawdzałem w książce typu "sam naprawiam" nie pamiętam jakiego wydawnictwa i w niej było napisane ze ABF ma miec na listwie 2,5 bara na podpiętym wężyku od podciśnienia na regulatorze a po odpięciu 3 bary i u mnie tak było. Więc jak to jest?
[ Dodano: 19 Kwi 2010 23:15 ]
Coś mi tu nie pasuje że ABF ma 4 bary bo sprawdzałem w książce typu "sam naprawiam" nie pamiętam jakiego wydawnictwa i w niej było napisane ze ABF ma miec na listwie 2,5 bara na podpiętym wężyku od podciśnienia na regulatorze a po odpięciu 3 bary i u mnie tak było. Więc jak to jest?
[ Dodano: 19 Kwi 2010 23:15 ]
- Paweł Marek
- V.I.P.
może dopiszę. W silniku 2E oryginalnie pompa mogła być 3 barowa, albo w nowszych rocznikach 4 barowa. Ciśnienie w układzie oczywiście jest zawsze 2,5 bara z załozonym podciśnieniem, reszta to zapas mocy , ale biorąc pod uwagę objawy ktore autor tematu opoisuje jest coś na rzeczy i założenie mocniejszej lub po prostu nowej pompy mogłoby pomóc, bo wyraźnie wygląda to jakby przy maksymalnym obciążeniu pompa nie wydalała.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Piotrek 2711
- Ma gadane
- Paweł Marek
- V.I.P.
Gawior, na innych biegach jak ciągne do końca jest ok tylko na tej piątce jakoś tak.
ciśnienie sprawdzone manometrem jest tak jak byc powinno. wężyk do regulatora cisnienia paliwa był wpięty w kolektor dolotowy lecz był zatkany i niebyło podciśnienia i pompa dawała cały czas takie samo ciśnienie ( prawie 4 bary ) teraz już jest dobrze spiete.
jeszcze jeden objaw jaki zauważam to jak silnik jest zimny to lata na 3 gary.
coś jest nie tak z tym ukłądem paliwowym...
ciśnienie sprawdzone manometrem jest tak jak byc powinno. wężyk do regulatora cisnienia paliwa był wpięty w kolektor dolotowy lecz był zatkany i niebyło podciśnienia i pompa dawała cały czas takie samo ciśnienie ( prawie 4 bary ) teraz już jest dobrze spiete.
jeszcze jeden objaw jaki zauważam to jak silnik jest zimny to lata na 3 gary.
coś jest nie tak z tym ukłądem paliwowym...
Pzdr ;]
Skoro na innych biegach jest OK to pompę można wykluczyć. Bo jak by to była pompa to niewydolna by była na wszystkich biegach.
Nie palił ci więcej na tym "wyższym" ciśnieniu, bo wtryski dostawały większe ciśnienia i więcej paliwa powinno wpadać do cylindra.
Może wtrysk coś uszkodzony. Może coś z zapłonem. Wiele tego jest...
Nie palił ci więcej na tym "wyższym" ciśnieniu, bo wtryski dostawały większe ciśnienia i więcej paliwa powinno wpadać do cylindra.
Może wtrysk coś uszkodzony. Może coś z zapłonem. Wiele tego jest...