kontrolka oleju,pompa wody 1,6D

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Mateusz90
Użytkownik
Użytkownik

kontrolka oleju,pompa wody 1,6D

Post autor: Mateusz90 » ndz kwie 18, 2010 12:24

Cześć :D
,,Problem'' dotyczy silnika 1,6D w mk1,nieraz po szybszym pokonaniu zakrętu kontrolka oleju zapali się na chwile i zgaśnie,czym to może być spowodowane? aha oleju mam nalane 3/4 stanu.
I druga sprawa o która chciałem się dowiedzieć koło na pompie wody trochę krzywo się kręci muszę wymieniać cała pompę wody czy wystarczy te kółko na niej? :bajer:

Awatar użytkownika
t0mal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: t0mal » ndz kwie 18, 2010 12:43

Mateusz90 pisze:czym to może być spowodowane?
Zanikaniem ciśnienia oleju - olej ucieka z pod smoka i pompa łapie powietrze, może jest miska zagięta, albo smok uszkodzony.
Mateusz90 pisze:koło na pompie wody trochę krzywo się kręci muszę wymieniać cała pompę wody czy wystarczy te kółko na niej?
Pewnie to będzie luz na łożysku i trzeba będzie wymienić całą pompę. Na pocieszenie dodam, że pewnie będzie ona tańsza od samego koła.

Awatar użytkownika
Mateusz90
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Mateusz90 » ndz kwie 18, 2010 13:13

wielkie dzięki t0mal
miska jest pogięta od kiedy kupiłem auto więc ona jest przyczyną,w innych autach po szybkich zakrętach nie się nie świeci więc chciałem się dowiedzieć w czym problem.Podczas normalnej jazdy wszystko jest ok :green_fuck:
pompę wody wymienię przy okazji wymiany rozrządu :grin:
leci pomógł

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”