Po wymianie klocków z tyłu nie chamuje jedno koło.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie klocków z tyłu nie chamuje jedno koło.
Witam. Niedawno wymieniłem klocki w auci z tyłu. Problem polega na tym że lewe koło po wymianie nie chamuje. Nie działa zarówno reczny jak i nożny chamulec. z prawym kołem jest wszystko wpożądku. Przed wymiana (a przynajmniej jakis czas przed wszystko było wpożądku, to koło hamowało). Hamulce jak najbardziej są odpowietrzone. Jak wiadomo przy wymianie klocków z tyłu trzeba wkrecic tłoczek i ja tak zrobiłem; z tym że z jednej strony chyba wkręciłem dwa obroty a z drugiej jeden obrut. Czy to może miec jakis wpływ na chamowanie czy nie ma zadnego znaczenia?
No własnie w tym problem ze ja wkreciłem z jednej strony raz a z drukiej dwa razy bo tyle wystarzyło zeby weszły klocki i nie wiem czy to moze miec jakis wpływ.Karol G60 pisze:trzeba wkrecic zazwyczaj do konca zeby załozyc nowe klocki
Reczny raczej nie jest zapieczony bo rok temu wumieniałem linkę i wszystko było wpożo co najwyzej to mysle ze mugł sie tłoczek zapiec no ale na pczótku to chciałbm się upewnic jak to jest z tym wkrecaniem bo rozbierac całe zaciski i wyciągac tłoczki potem znowu odpowietrzac to jest troche roboty a niechce roic tego jeszcze kilka razy na darmo.