No to mam problem. Polega on na tym, ze podczas ruszania coś terkocze w przednim prawym kole. Nie za każdym razem, tylko wtedy jak chcę ruszyć szybciej, lub przy obciążeniu. Na początku myślałem, że to przegub zwenętrzny, więc założyłem nowy, ale to zjawisko dalej występuje. Nie jestem w stanie stwierdzić, czy to klepie o budę czy o coś innego, ani co może być przyczyną. Na pewno dużą rolę gra tu obciążenie.
Pomoże ktoś?
Terkotanie w przednim prawym kole przśpieszaniu/ruszaniu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- arielo87
- Ma gadane
- Kontakt:
Terkotanie w przednim prawym kole przśpieszaniu/ruszaniu.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 11, 2010 22:44 przez arielo87, łącznie zmieniany 2 razy.
O:o===vw===o:O
Amor dokręcony złap ręką i zobacz czy nie lata na boki. Ostatnio przerabiałem taki sam temat u koleżanki w MK2.
ps - możesz podjechać na diagnostykę zawieszenia - 15 zł i zaraz wyskoczy co masz do ewentualnej wymiany - zrobienia - dokręcenia.
ps - możesz podjechać na diagnostykę zawieszenia - 15 zł i zaraz wyskoczy co masz do ewentualnej wymiany - zrobienia - dokręcenia.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 11, 2010 22:30 przez Haki, łącznie zmieniany 1 raz.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Pewnie zewnętrzny,a objawy wskazują na wewnętrznyarielo87 pisze:Na początku myślałem, że to przegub, więc założyłem nowy
I tak przy okazji,zmień podpis na zgodny z regulaminem
Ostatnio zmieniony ndz kwie 11, 2010 22:33 przez bongo, łącznie zmieniany 1 raz.
- arielo87
- Ma gadane
- Kontakt:
Amory i szarpaki przerobione. Mam wolny dostęp do szarpaków i po pół godziny szarpania znalazłem nieznaczny luz na tylnej gumie prawego wahacza. Tak więc z zawiechą jest wszystko ok. To gdzieś na półosi, bo jak ruszam z butem to terkocze proporcjonalnie do prędkości, aż w końcu ustaje.
[ Dodano: 11 Kwi 2010 22:45 ]
[ Dodano: 11 Kwi 2010 22:45 ]
No też może być, ale to by nie walił na zakrętach? Podczas skręcania nic się nie dzieje.bongo pisze:Pewnie zewnętrzny,a objawy wskazują na wewnętrzny
O:o===vw===o:O