Czujnik cisnienia oleju i inne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Czujnik cisnienia oleju i inne
Witam. Brat ma taki problem że jego mkIII 1.4 już kończy żywot. Ciśnienie oleju na jałowym prawie 0 i kontrolka miga i brzęczyk ciągle brzęczy.
I tu moje pytanie czy da się te przewody od czujnika podpiąć jakoś żeby się ten brzęczyk i kontrolka nie odzywała?
Będzie on jeździł tym na tym silniku aż padnie bo olej chla i wodę zbiorniczkiem wysadza.
Czy jeśli wodę wysadza i mocno na biało dymi to mogła uszczelka pod głowicą paść?
I tu moje pytanie czy da się te przewody od czujnika podpiąć jakoś żeby się ten brzęczyk i kontrolka nie odzywała?
Będzie on jeździł tym na tym silniku aż padnie bo olej chla i wodę zbiorniczkiem wysadza.
Czy jeśli wodę wysadza i mocno na biało dymi to mogła uszczelka pod głowicą paść?
-
- Mały gagatek
To brzęczenie jest mocno denerwujące. A jeśli silnik jest do wymiany to chcemy sprawdzić ile wytrzyma. Golfina jest już mocno zmęczony życiem i służy mu jako drugi samochód jest on w gazie więc służy mu do tłuczenia się po okolicy.
[ Dodano: 08 Kwi 2010 09:32 ]
Tak więc jeśli ktoś wie co zrobić żeby obejść te czujniki to byli byśmy wdzięczni.
[ Dodano: 08 Kwi 2010 09:32 ]
Tak więc jeśli ktoś wie co zrobić żeby obejść te czujniki to byli byśmy wdzięczni.
Tomekg1313, jeden trzeba zetknąć z masą drugi rozewrzeć ale który dokładnie nie powiem. Masz dwie kombinacje więc sprawdź.
Jeden czujnik daje sygnał zbyt małego ciśnienia poprzez załączenie masy, drugi poprzez rozłączenie masy.
Ja raczej postarałbym się naprawić silnik zamiast go zatrzeć.
Jeden czujnik daje sygnał zbyt małego ciśnienia poprzez załączenie masy, drugi poprzez rozłączenie masy.
Ja raczej postarałbym się naprawić silnik zamiast go zatrzeć.
Ostatnio zmieniony czw kwie 08, 2010 09:50 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
-
- Nowicjusz