czy to pada dwumas??

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

czy to pada dwumas??

Post autor: Neoarti » pt kwie 02, 2010 14:34

dziś jadąc moim mk4 agr ok 160km/h po wyhamowaniu auta okazało się że po wciśniecu sprzęgła wpada ono w dziwne wibracje jak póściłem sprzegło silnik pracował dobrze jak nacisnąłem to zaczynały się te drgawki
dojechałem do domu ok 20km zgasiłem auto i po późniejszym odpaleniu problemu już nie było obawiam sie ze to objaw padającego koła dwumasowego czy mam rację ??
wiem że można zamontować w zamian sprzęgło jednomasowe wiem że ten temat był już na forum ale czy ktoś ma może konkretny numer takiego zestawu ? podobno valeo produkuje taki zamiennik jaki jest koszt zakupu sprzęgła jednomasowego do mojego silnika ?

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » pt kwie 02, 2010 15:00

pytanie czy na 100% masz dwumasa ? nie wszystkie AGR miały dwumas

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » pt kwie 02, 2010 16:15

wychodzi na to że mam co co innego by wywoływało drgania silnika na wciśniętym sprzęgle ?

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

leon79
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: leon79 » pt kwie 02, 2010 19:24

A nie powinno byc na odwrót - jak puscisz sprzegło, to wtedy drgania? Poza tym do spr czy na pewno masz dwumas.

User

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » sob kwie 03, 2010 00:25

Neoarti pisze:co innego by wywoływało drgania silnika na wciśniętym sprzęgle ?
choćby łożysko oporowe..

Jeśli na jałowych obrotach nie trzęsie Ci budą, ani przy przyspieszaniu z niższego zakresu obrotów nie odczuwasz jakichś większych drgań czy hałasów to jednak zwróciłbym bardziej uwagę na samo sprzęgło i jego elementy

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » sob kwie 03, 2010 12:16

no sam nie wiem wczoraj jak go zgasiłem i zapaliłem ponownie to drgań już nie było i nie ma do dziś tylko to było dziwne uczucie silnik po wciśnięcu sprzęgła jak by przygasał, drżał po puszczeniu chodził normalnie

Awatar użytkownika
Jaaro
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Jaaro » sob kwie 03, 2010 17:04

Ja wymieniałem dwumas w T4 2.5 TDI ACV, objawy były takie:

- gdy wciskałem sprzęgło do końca to silniczek ładnie i równo pracował, natomiast gdy puszczałem sprzęgło silnikiem co jakiś czas rzucało i dochodziły różnego rodzaju zgrzyty ze skrzyni biegów
- nie dało się jechać na biegu bez wciśniętego pedału gazu - np. jedziesz na drugim biegu i wszystko puszczasz - samochodem rzucało strasznie !!!

Kupiłem sprzęgło po regeneracji, zrobiłem jakieś 30.000km i teraz gdy ruszam z jedynki to czuję, że trzęsie budą i muszę dużo gazować - pewnie już sprzęgło się skończyło, więc nie polecam regenerować dwumasu - ja zapłaciłem 1.200zł za regenerowane + wymiana - wystarczyło na 30.000km. Jak będę teraz wymieniał to tylko na nowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”