VW Golf II 1.3 2G problem z obrotami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lekomp_trn
Nowicjusz
Nowicjusz

VW Golf II 1.3 2G problem z obrotami

Post autor: lekomp_trn » czw kwie 01, 2010 15:39

Witam Koledzy,mam VW Golf II 1.3 2G ,Po wymianie podciśnieniowego regulatora zapłonu autko nie wchodzi juz na obroty i ma słabe przyspieszenie (jakbym wiózł przyczepke z węglem) lecz dopiero gdy go troche rozchuśtam na 2ce załapuje i normalnie zaczyna jeździć ale gdy zwolnie znowy potrzebuje jakis 20 metrów żeby wejść na obroty :( kłopot w tym ze nawet gdy naciskam gaz do dechy wolno sie zbiera :(,problem w tym ze przed ta wymiana tak nie było.Co można zrobić?kąt wyprzedzenia ustawiał mi mechanik na lampie i niby jest ok :( regulator dobrany do modelu aparatu :( proszę pomóżcie :) bede dozgonnie Wam wdzieczny
Ostatnio zmieniony czw kwie 01, 2010 18:13 przez lekomp_trn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gother21
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Gother21 » czw kwie 01, 2010 20:30

A jak ustawiał. Zdjął wąż podciśnienia przy ustawianiu zapłonu, bo mi to wygląda na źle ustawiony zapłon.

lekomp_trn
Nowicjusz
Nowicjusz

hmmm....

Post autor: lekomp_trn » czw kwie 01, 2010 21:34

Nie byłem przy tym osobiście bo to był dosc duzy warsztat :( ale w sumie moze i spróbuje :) osobiście mysle ze moze byc to spowodowane jakąś awaria w okolicach aparatu zapłonowego ale niewiem :( chociaz zastanawiam sie nad wplywem tej małej smiesznej puszeczki na kąt wyprzedzenia.z drugiej strony stwierdzam ze w tym wezyku jest podcisnienie ale moim zdaniem za slabe zeby poruszyc ta dzwignie regulatora
Ostatnio zmieniony czw kwie 01, 2010 22:08 przez lekomp_trn, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”