Wysokie obroty...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie obroty...
Witam-raz na 3-5 odpaleń auto jak jest zimne ma 1600-1800 obrotow...Po nagrzaniu trzyma na luzie z 1200-1400 nie wazne czy na benzynie czy na LPG.Odpalam go zawsze na gazie i po chwili robie mala przygazowke i załącza się LPG.Co to moze byc?Nie probowalem jeszcze reseta kompa dla tej usterki bo zimno i mi sie za bardzo nie chce...Podpowiedzcie mi?Gdzie w ABD zajrzec?
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 22:54 ]
Przepraszam za moją sieć...internet nawala i wcisnełem 4 razy enter...
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 22:54 ]
Przepraszam za moją sieć...internet nawala i wcisnełem 4 razy enter...
nie wiem jak w mk III do konca ale u mnie w mkII byl to silniczek krokowy.mialem podobne objawy co ty opisujesz.mysle ze to moze byc przyczyna. silniczek stoi w jednej pozycji i daje zwiekszona dawke paliwa a komputer odpowiednio wyznacza mieszanke...pisze na przykladzie mkII.. mysle ze powinienes to sprawdzic.pozdrawiam cieplo
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 23:34 ]
niestety mi mechanik powiedzial ze mimo gazu to trzeba przynajmniej za kazdym razem pojezdzic domomentu osiagniecia temperatury pracy.pzdr
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 23:34 ]
niestety mi mechanik powiedzial ze mimo gazu to trzeba przynajmniej za kazdym razem pojezdzic domomentu osiagniecia temperatury pracy.pzdr
Ja jezdze tak juz 2 lata ze odpalam po nocy na benzynie i chodzi z 20-30 sekund i na LPG,rok temu odpalalem tylko na LPG nawet zima i bylo Ok.Gdzie jest ten silniczek krokowy w ABD?Jak go naprawic?
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 23:42 ]
Sprostowanie-rok temu odpalalem cala zime na LPG bo pompka umarla Palil nawet przy - 15 za ktoryms zakreceniem rozrusznika.
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 23:42 ]
Sprostowanie-rok temu odpalalem cala zime na LPG bo pompka umarla Palil nawet przy - 15 za ktoryms zakreceniem rozrusznika.
Re: Wysokie obroty...
stawiam na silniczek krokowy !mindlab pisze:Witam-raz na 3-5 odpaleń auto jak jest zimne ma 1600-1800 obrotow...Po nagrzaniu trzyma na luzie z 1200-1400 nie wazne czy na benzynie czy na LPG.Odpalam go zawsze na gazie i po chwili robie mala przygazowke i załącza się LPG.Co to moze byc?...
Ja też to podejżewam,tylko gdzie on jest w MK3 ABD...Ja nawet nie wiem jak to wygląda,a jak bym wiedział to bym wyjoł,przeczyścił...POwiedzcie,gdzie szukac,moz ejakis rysuneczek macie?Z góry dzięki...
[ Dodano: Pią Gru 30, 2005 09:55 ]
Czy jest gdzieś tam gdzie wtrysk???Gdzieś pod tym co wchopdzi od ryry filtra powietrza do silnika?
[ Dodano: Pią Gru 30, 2005 09:55 ]
Czy jest gdzieś tam gdzie wtrysk???Gdzieś pod tym co wchopdzi od ryry filtra powietrza do silnika?