1.4 AEX , co mozna z tym zrobic???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Zwezka w dodlocie to wiadomo , wydech, ale co dalej??? Jak jest st. spr 10.2:1 czy tam 10.5:1 rozne zrodla mowia inaczej to tu juz nie ma za duzo mozliwosci , bo i tak trzeba by bylo inne tloki, lub skracac blok zeby dziury w tlokach sie pomiejszyly. Kto robil jakies sensowe przerobki, to ma byc szuka dla sztuki, nie pytajcie o swap bo to mnie interesuje chodz moglbym 9A wlozyc np. na digi. Jak ktos cos najstrowal to niech podpowie, dodam tylko tyle T2 juz sie krecila w tym silniku na wtryskach 160ccm i wystrojonym soficie niestety temp oliwy jest nie do opanowania.
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 17:09 przez spawacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a co to za herezje Panie Spawacz??spawacz pisze:lub skracac blok zeby dziury w tlokach sie pomiejszyly.
W zeszłym tyg dowiedziałem się od Ciebie że można ściąc, pospawać i załozyć kolektor od 2.2T 10v z audi do 1.8 8v np PF i pasuje PnP, podobnie jak przepustnica.
Faktycznie w Etce wyglądato tak, że powinno pasować.
Pisałeś też coś o przepływce w bmw 3.0/3.5, ale teraz zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno wiesz co mówisz Jak to jest na prawdę?
Z jednej strony piszesz modach ośmiozaworowca z drugiej używasz stwierdzenie "dziury w tłokach" wiec jak juz nie wiem jak to z Tobą jest Panie Spawacz ... Te info które podałeś w innym temacie są pewne ?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ja wiem co mowie zapytaj GTO lub innego wyjadacza odnosnie kolektora i przeplywki z 3.5 on powie ci . No jak ja mam go doprezyc? tylko i wylacznie ciąc blok z gory zmiejszajac tym sposobem podebranie tloka, bo jak bys nie wiedzial glowica jest plaska ,wiec chyba nie jest to dzwne co napisalem. A jak to jest z Toba panie Sas_Gti za co te 344 pomogl bo chyba nie za wiedze , jak ty patentu z kolekorem nie znasz i MAF to naprawde nie mamy oczym rozmawiac. Akurat tej 8V nieznam co pasuje z innych motorow, pozatym lubie sie bawic i mam dostep do wszstkich sprzetow zeby np. "obrobic glowice" . Pytam bo moze jest inny dawca ktory da lepszy kolektor , przepustnice sam przerobie , a moze jest jakis motor z glowca siadajaca na ten blok ale z wiekszymi zaworkami/kanalami no i tloczki z mijszym podebraniem. Chyba sobie to forum odpusze bo tu za free to nie ma takiej opcji widze zeby ktos cos pomogl.
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 19:04 przez spawacz, łącznie zmieniany 2 razy.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kurde chyba masz zły dzień
chodziło o nazewnictwo jakie stosujesz - "dziury w tłokach" brzmi niefachowo i tylko tyle . (poza tym jak już chcesz tak się przekomarzać to jakim cudem ścięcie bloku ma zmieszyć dziury w tłokach? nieważne)
Co do reszty to tylko pytałem (w tonie żartu) czy aby na pewno wiesz co mówisz :p. Że ten kolektor i przepustnica pasują to już wiem od Ciebie i nie muszę tego potwierdzać , tylko chciałem dopytać. Że pasuje to widać to też etce.
A od moich punktów "pomógł" proszę się odczepić :p
Chyba troszkę źle zinterpretowałeś moją wypowiedź, no ale tak też bywa.
pozdrawiam
chodziło o nazewnictwo jakie stosujesz - "dziury w tłokach" brzmi niefachowo i tylko tyle . (poza tym jak już chcesz tak się przekomarzać to jakim cudem ścięcie bloku ma zmieszyć dziury w tłokach? nieważne)
Co do reszty to tylko pytałem (w tonie żartu) czy aby na pewno wiesz co mówisz :p. Że ten kolektor i przepustnica pasują to już wiem od Ciebie i nie muszę tego potwierdzać , tylko chciałem dopytać. Że pasuje to widać to też etce.
A od moich punktów "pomógł" proszę się odczepić :p
Chyba troszkę źle zinterpretowałeś moją wypowiedź, no ale tak też bywa.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 19:13 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
mam zly dzien ... sorki nazewnictwo to juz inna sprawa, i nie glowice tylko BLOK(czyli to na co zakladasz glowice) :p , jeszcze sie wkur.... bo wiem ze ktos z forum ibizy mial takie 1.4 na 100+ hp na n/a zrobione , chlop sie Marcin_ibiza chyba nazywal , ciekawy mnie jak on te 100KM wydarl. Sprawa koletora dla ciebie to bede mial na jutro odpowiedz.
Witam, mam ten sam silniczek i zastanawiam sie co mozna zrobic z dolotem za małą kase, pomóżcie
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
spawacz, powiedz mi jedna rzecz ile dmucha cisnienia turbo w tym silniku?? i ile koni ma??
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: 1.4 AEX , co mozna z tym zrobic???
"W tym" tzn. w jakim?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
w tym:
dodam tylko tyle T2 juz sie krecila w tym silniku na wtryskach 160ccm i wystrojonym soficie niestety temp oliwy jest nie do opanowania.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: 1.4 AEX , co mozna z tym zrobic???
0.6 Bar , a moc tak sadze ze jakies 100KM, bo nie byl hamowany. AFR cos tam 12.5 bylo tak sie mniej wiecej utrzymywalo jak mialem szerokopasmowke na chwile dla pomiarow zapożyczoną . Moglem CDIF zrobic symulacje mocy podczas jazdy i wiedzialbym ile mam KW na silniku - straty i bylby wynik.