jakies spiecie w elektryce, pomocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MarcinM
Mały gagatek
Mały gagatek

jakies spiecie w elektryce, pomocy

Post autor: MarcinM » śr gru 28, 2005 14:35

Od wczoraj nie dzialaja mi elektryczne szyby. Okazalo sie, ze bezpiecznik byl przepalony. Wymienilem i za godzinke znowu szyby nie dzialaja i bezpiecznik znow przepalony.

Takie jaja zaczely sie rowno po tym jak mi wylecial plyn chlodniczy ze zbiornika wyrownawczego i prawdopodobnie zalal lecaca pod nim wiazke elektryczna. Podejrzewam, ze tak jest jakies spiecie i dlatego przepala sie bezpiecznik.

Tylko co z tym teraz robic? Gdyby tam byly jakies kostki to bym porozlaczal, popsiukal jakims cudem do elektryki itp. A tutaj zadnych laczen tylko po prostu wiazka leci pozawijana taka izolacja parciana, rozgalecia sie co prawda ale to tez nie sa zadne kostki. Na razie nie zakladalem nowego bezpiecznika, autko w garazu i ustawilem tak farelke zeby sobie grzala lekko te okolice silnika alenie wiem czy to cos da. Czy w ten sposob mozna osuszyc z plynu chlodzacego??? Moze macie jakies inne pomysly?

Awatar użytkownika
Michael G60
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Michael G60 » śr gru 28, 2005 15:00

Skoro tam jest ilolacja, ja bym to rozilolował, pooglądał, wysuszył i zaizolował porządnie od nowa...

!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!

MarcinM
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: MarcinM » śr gru 28, 2005 15:38

A bedzie ok jak to zaizoluje taka normalna izolacja gumowa a nie takim czyms parcianym, tzn na jakims plotnie czy czyms. Guma lepsza?

Awatar użytkownika
Michael G60
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Michael G60 » śr gru 28, 2005 15:41

Jeśli zrobisz dokładnie i nie będziesz żałował ilozacji (ale bez przesad) to jak najbardziej ok...

!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”