Witam, przekopałem się przez forum i nic takiego jak mnie spotkalo nie znalazlem albo żle szukałem, jak cos to przepraszam za śmieci i prosze o linki.
Silnik ABF 2.0 rok '96 wielopunkt
Wygląda to tak:
Przejechałem dziś ponad 300 km wiele razy gasiłem i zapalałem silnik. wróciłem i zaparkowałem koło pracy, po około 5 minutach zgaszonego silnika chciałem go odpalić i prze parkować w inne miejsce. I co? Zonk...
Auto odpaliło bez problemu, po sekundzie silnik przygasał (miałem wrażenie ze jeden cylinder zle pali, trochę traktorowy ale cicho) i zaczął się dławić i nie reagował wogule na pedał gazu (wrażenie jak by nie miał benzyny ale tankowałem 90km wcześniej i raczej o nie to).
Po zapaleniu słychać pompę paliwa więc to nie ona, chyba ze nie działa dobrze.
Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem jak ja dziś?
Od tak po prostu nagle zaczął gasnąć zaraz po odpaleniu.
Zaraz jak wyjdę z pracy to jeszcze po lukam co to może być, może kable WN albo coś się obluzowało, ale może sie ktoś spotkał z czymś takim?
Gaśnie po zapaleniu i tak jakby nie palił jeden cylinder
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
Gaśnie po zapaleniu i tak jakby nie palił jeden cylinder
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2010 14:48 przez igor002, łącznie zmieniany 2 razy.
Mk3 GTI 16V ABF
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
Witam.
Po pracy wsiadłem do auta, zapaliłem i... ...pojechałem do domu.
W dumu na posesji przed samym garażem zgasł i dalej to samo (mam kurde szczeście ze wogule dojechałem:))
Po drodze na sam koniec czułem ze jest lekko mulasty przy niskich obrotach.
Dzis rano wsiadam, zapalam, wszystko ok, po 10 sekundach gasze specjalnie, odpalam i już chodzi jak traktor.
Za pierwszym razem reagował na pedał gazu, z a drugim już nie, przy lekkim dodawaniu od razu gasł.
Czy ktoś ma jakieś propozycje? dziś spróbuje pod kompa podpiąć.
Tata sugeruje powietrze w układzie paliwowym.
Może to być pompa paliwa? a moze jakieś śmieci w baku/przewodach?
Po pracy wsiadłem do auta, zapaliłem i... ...pojechałem do domu.
W dumu na posesji przed samym garażem zgasł i dalej to samo (mam kurde szczeście ze wogule dojechałem:))
Po drodze na sam koniec czułem ze jest lekko mulasty przy niskich obrotach.
Dzis rano wsiadam, zapalam, wszystko ok, po 10 sekundach gasze specjalnie, odpalam i już chodzi jak traktor.
Za pierwszym razem reagował na pedał gazu, z a drugim już nie, przy lekkim dodawaniu od razu gasł.
Czy ktoś ma jakieś propozycje? dziś spróbuje pod kompa podpiąć.
Tata sugeruje powietrze w układzie paliwowym.
Może to być pompa paliwa? a moze jakieś śmieci w baku/przewodach?
Mk3 GTI 16V ABF
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Najlepiej by było też sprawdzić ciśnienie paliwa
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
zrobiło sie troche cieplej i dziś sie wezme za przeglądnięcie co tam w golfie piszczy.
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to są one miło widziane
Jezeli ktos ma podobny problem to powodem była uszkodzona pompa paliwa, rozkręiłem, sprawdziłem, kupiłem nowy wkład pompy za 130zł włoskiej firmy (mag cos tam) i chodzi pięknie i bezproblemowo.
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to są one miło widziane
Jezeli ktos ma podobny problem to powodem była uszkodzona pompa paliwa, rozkręiłem, sprawdziłem, kupiłem nowy wkład pompy za 130zł włoskiej firmy (mag cos tam) i chodzi pięknie i bezproblemowo.
Ostatnio zmieniony pt mar 19, 2010 19:19 przez igor002, łącznie zmieniany 1 raz.
Mk3 GTI 16V ABF