Siedzenia tylne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Siedzenia tylne
Witam otóż mam problem z kanapa tylna w golfie 5 dzrzwiowym gdyż nie moge ich rozłożyć aby mieć wiekszą przestrzeń bagażnika otoż z 1 strony urwany jest zaczep od rozkladania siedzen taki jak na fotach gdzie można dokupić coś takiego jak jest z mechanizmem rozkładania siedzeń z 1 strony własnie jest cos oberwane i nie idze ich rozłożyc jak sie to nazywa i gdzie to kupie < pomocy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 23:37 przez aerox6, łącznie zmieniany 1 raz.
raczej sam plastik tutaj nie pomoże. Ja mam ten sam problem uchwyt wylatuje, tam pewnie jest jakies ciegiełko lub sprężyna, która jest przymocowana do tego plastiku u mnie widać złamanie. podejrzewam że trzeba jakoś oparcie rozebrać ale z tym czekam na lepszą pogodę (brak garażu), kiedyś czytałem o podobnym problemie na forum seata jak znajdę coś to napisze
Ok trzymam cię za słowo jak zrobisz to niedługo to napisz do mnie jak rozwiazałeś ten problem zrób foty albo cos,< ja to narazie nie mam czasu na grzebanie przy tym i funduszy tez narazie nie mam a nie jest mi to pilne < pozdro
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 21:36 przez aerox6, łącznie zmieniany 1 raz.
aerox6 kupisz to w ASO lub w GETem.aerox6 pisze:jak sie to nazywa i gdzie to kupie
Jeśli nie masz w swojej okolicy ASO to zaloguj się na GETem i zamów u nich, z tym, że koszt tego plastiku to ok. 5-6zł, a wysyłka ok. 20zł, więc dobrze jest uzbierać większą ilość części do zamówienia
Sam ten uchwyt można dokupić. Nazywa się to popychacz odryglowujący i ma numer:
- strona lewa - 1J0 885 643E
- strona prawa - 1J0 885 644E
Na końcu należy dodać kod koloru:
- B41 - czerń satynowa
- Q70 - jasny beż
- U71 - szary flanelowy
Do wymiany raczej na pewno trzeba zdjąć tapicerkę z oparcia.
A tu masz szkic z ETKA jak to wygląda:
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .