Nie dawno zakupiłem Golfiacza Mk3 GTI 2.0 8v mot. 2E, co mnie nie pokoi to to że wyczuwam zapach benzyny po odkręceniu korka wlewu oleju. Ten zapach czułem jak kupiłem autko, więc wymieniłem odrazu olej, ale teraz mam znowu to samo.
Nie pokoi mnie też druga sprawa która może mieć na to wpływ a mianowicie mój Golf temp. 90stop osiąga tylko w korku, normalnie podczas jazdy ma ok 70stop.
Napiszcie czy taka temperatura ma byc czy do wymiany jest termostat, bo mnie sie wydaje ze to troche za niska temperatura.
Dodam że nie robie wcale strasznie krótkich przebiegów. (20km) w jedną strone.
Z góry dziekuje
Pozdrawiam
Benzyna w oleju Golf GTI mot. 2E pomóżcie!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Benzyna w oleju Golf GTI mot. 2E pomóżcie!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Termostat masz do wymiany. Silnik jest cały czas za zimny i nie dosć , że przelewa paliwem, to przedostaje sie ono do oleju.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
I pamiętaj tylko Wahler. Z tym że że naprawa układu chłodzenia nie musi oznaczać rozwiązania problemu z benzyną w oleju. Ale od czegoś trzeba zacząć.
[ Dodano: Nie Gru 25, 2005 5:45 pm ]
U Wadowskich na Miodowej masz Wahlery po 25 złotych.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dziekuje Ci bardzo i napewno zakupie Wahlera, sam zawsze polecam te termostaty klientom. A sklep Wadowskich również znam, w końcu to jakaś malutka konkurencjaPaweł Marek pisze:I pamiętaj tylko Wahler. Z tym że że naprawa układu chłodzenia nie musi oznaczać rozwiązania problemu z benzyną w oleju. Ale od czegoś trzeba zacząć.

Jak zmienie termostat to sie odezwe czy cos lepiej jest,
Pozdrawiam