Witam wszystkich użytkowników forum, jest to mój pierwszy post ale odkąd posiadam vw śledzę różne tematy przy serwisie swojego autka. Zaznaczam ze szukałem na forum podobnego tematu lecz nic nie znalazłem.
Mianowicie chodzi o zapowietrzający się tylny hamulec w golfie mk3 GTI 8V (tarczowe hamulce tylne). Wymieniłem całkowicie płyn hamulcowy używając techniki wciskania pedału hamulca by odpowietrzyć następnie układ. Oprócz tylnego lewego koła wszystko się ładnie odpowietrzyło, dokładniej przepuściłem jakieś 4 litry przez układ żeby odpowietrzyć tylko ten jeden hamulec i nic to nie dało. Na początku myślałem ze może odpowietrznik gdy jest odkręcony zaciąga powietrze gdy puszczany jest pedał ale po każdorazowym zakręceniu przy wciśniętym pedale i późniejszym odkręcaniu przy naciskaniu ( wiele razy) ciągle wydobywa się powietrze. Rozebrałem szczęki nie zdejmując z tłoczka gumy, nigdzie nie widać najdrobniejszego wycieku, zresztą zaznaczyłem na zbiorniczku płynu jego ilość i nic nie ubyło nawet po 2 tyg. jazdy.
Jak mogę sprawdzić gdzie to powietrze się dostaje do układu?
Zapowietrzajacy sie tylny lewy hamulec
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP