Pare pytan od laika szczesliwego posiadacza golfa mk II

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
MarianWSP
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Pare pytan od laika szczesliwego posiadacza golfa mk II

Post autor: MarianWSP » ndz gru 25, 2005 00:58

mam kilka pytan co do golfa mk2 moj pierwszy samochod
1. czy klamki pasuja z lewych drzwi do prawych bo mam wkladke uszkodzona od kierowcy i lipa non stop chodzic i otweirac od pasazera strony
2, czy jest taka mozliwosc ze podczas jazdy po wodzie ostra ulewa i duze kaluze i bardzo mokro moj golf na 1,6 PN automat zaczal tracic obroty i zaczela sie palic kontrolka oleju przy bardzo niskich obrotach ,czy jest to wina zalania auta?? woda?? prosze o pomoc
3.jak ustawic obroty w silniku 1,6 PN
dzieki za pomoc
tnx

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz gru 25, 2005 01:38

Na1 kalmki niepasują ale wkładki tak da się przełożyć z lewej klamki do prawej. Na 2 zawsze woda jest wrogiem dobrego palenia silnika i tak może być poprostu wilgoć Na 3 jedż do warsztatu gdzie to robią i po sprawie najlepiej.jak go lepiej poznasz to sam zaczniesz grzebać .pozdro

Awatar użytkownika
MarianWSP
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MarianWSP » ndz gru 25, 2005 10:11

a i jescze jedno czy caly system predkosciomierza linka i naped w skrzynmi sa identyczne w manualu jak i w automacie??

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz gru 25, 2005 19:51

Tego Ci nie powiem .Sprawdż w jakmś katalogu z częściami lub w ASO.

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » ndz gru 25, 2005 20:52

A co do tego szarpania przy jeździe po wodzie to ja bym się bliżej przyjrzał kablom WN kopułce i palcowi. A jeżeli tego nie wymieniałes to ja bym zaiwestował i wymienił. Ja tez tak miałem. Jak tylko deszcz spał to odrazu mi gasł i nie chciał jechac. Ale nawet to możesz w prosty sposób sprawdzić. Jak będzie sucho, i auto ładnie bedzie chodzic to weź sobie taki zraszacz przenośny do kwiatów, otwórz machę i popryszkaj kopułkę. Taka mgiełka jest dla niej najgorsza. Jeżeli ci pokażą się objawy jakie masz efekt jes na 100% pewny kopułka jest do wymiany. A jak nie to popryskaj kable. I oczekuj efektu. Tak to najprościej sprawdzić, chociaz ten teścik jest nie zawsze wiarygodny, ale przeważnie się sprawdza. Pozdro.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”