Krzywy stabilizator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Krzywy stabilizator
Witam
Buda a3, tdi, tdi, 98 rok.
Krzywy jest stabilizator i puka o coś (jakąś belkę). Wiem, że jest do wymiany i mam już zamówiony.
Tylko moje pytanie - na co ma wpływ krzywy stabilizator? Auto było uderzone od dołu o pieniek. Wymieniona była chłodnica, wachacz i coś tam jeszcze a stabilizator zostawili. Czy on może powodować ściąganie, uszkodzenie innych części itp itd.
Pozdrawiam
Buda a3, tdi, tdi, 98 rok.
Krzywy jest stabilizator i puka o coś (jakąś belkę). Wiem, że jest do wymiany i mam już zamówiony.
Tylko moje pytanie - na co ma wpływ krzywy stabilizator? Auto było uderzone od dołu o pieniek. Wymieniona była chłodnica, wachacz i coś tam jeszcze a stabilizator zostawili. Czy on może powodować ściąganie, uszkodzenie innych części itp itd.
Pozdrawiam
- maryjan
- Gadatliwa bestia
Miałem klienta, który najechał na "policjanta leżącego", tak więc autko lekko poturbowane od dołu. Krzywy stabilizator ale w naprawde łagodnym stopni powodował ciągłe ściąganie autka na lewo... szczgólnie po wyjściu z zakrętu (czyli cała praca stabilizatora), doszliśmy do tego dopieru po wyciągnięciu (odkręceniu stabilizatora), przez głupi przypadek... Myślałem że wahacz poszedł sie kochać...
Od tej pory wiem ile znaczy dobry stab.
Od tej pory wiem ile znaczy dobry stab.
Dziki
dziejo, nie czytałem, dziękuję - bardzo fajny i prosto wytłumaczony - ale nie do końca odpowiedział na moje pytanie - ale już się dowiedziałem. Zaciekawiło mnie stwierdzenie tylko "poprawa reakcji na ruchy kierownicą" - jak mi auto wpadnie w dziurę to czuję taką jakby bezwładność w kierownicy. Cięzko mi to wyłumaczyć. Zobaczymy czy to zniknie po wymianie.