Problem z elektryka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z elektryka
Witam mam problem z elektryka. Golf nie chce zapalic !! kreci i nic. Stalo sie to po tym jak kontrolki oszalaly...One migaja , raz sie wlaczaja a raz nie. Teraz swieci sie ABS i kontrolka - samochodu. Co sie stalo ? zwarcie jakies ? Abs dziala a kontrolki sie pala. Dodam , ze mialem robiona tasemke kierownicy i moze oni cos zje.bali ? czego to moze byc wina ? Wczesniej caly czas tam gdzie podaje przebig widnial napis "service" i dopiero po ruszeniu gasl.
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 15:46 przez Tomek1990, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jak świeci się kontrolka samochodu to oznacza, że immobilizer blokuje uruchomienie auta.
To tylko informacja o servisie - można wykasować jest porada na forum jak to zrobić.
Podepnij auto pod vag i sprawdź błędy, a najlepiej to udaj się do tych magików za wykonywali usługę i zareklamuj - skoro to po ich ingerencji zaczęły się te problemy.
Tomek1990 pisze:Wczesniej caly czas tam gdzie podaje przebig widnial napis "service" i dopiero po ruszeniu gasl.
To tylko informacja o servisie - można wykasować jest porada na forum jak to zrobić.
Podepnij auto pod vag i sprawdź błędy, a najlepiej to udaj się do tych magików za wykonywali usługę i zareklamuj - skoro to po ich ingerencji zaczęły się te problemy.
italiano_83 pisze:Jak świeci się kontrolka samochodu to oznacza, że immobilizer blokuje uruchomienie auta.
Tomek1990 pisze:Wczesniej caly czas tam gdzie podaje przebig widnial napis "service" i dopiero po ruszeniu gasl.
To co ja mam teraz zrobic aby odpalic auto skoro to mi nie pozwala ??
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
italiano_83 pisze:Podpiąć pod vag-a i zobaczyć jakie są błędy i bo bez powodu imo się zblokowało.To co ja mam teraz zrobic aby odpalic auto skoro to mi nie pozwala ??
A nie ma innego sposobu aby odpalic samochod ? dodam , ze wczesniej tez tak bywalo czasem , ze nie odpalalo a pozniej juz normalnie. Warsztat z vagiem jest spory kawalek ode mnie a nie chce placic za lawete. Jesli chodzi o cholowanie to aktualnie znajomych nie ma :/
[ Dodano: 07 Mar 2010 16:22 ]
Ale ja nie mam immo w aucie ?
Tomek1990, spokojnie - dłubałeś w aucie tak? Robiłeś taśmę wiec i mogłeś wyczepić wtyczkę od pętli immo(przy stacyjce). Jak robiłeś to pewnie i aku odłączałeś? Jak tak - sprawdź klemy. I ostatnia uwaga - wszystkie rzeczy robisz na spokojnie i na luzie. Bez nerw. Sprawdzasz odhaczasz co sprawdzone i jak wszystko sprawdzisz to włącz stacyjkę. Jak nie zgaśnie immo to to wina albo przewodu albo pętli albo kluczyka.
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 17:30 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale teraz samochód odpalił i ja nawet nie wiem czy mam ten immobiliser. Auto odpala teraz bez problemów ale kontrolki szaleją. Czasem pali się kontrolka cały czas od ABS i Poduszki a czasem nie palą się. Tak samo czasem miga kontrolka samochodu a czasem nie. Jak kręcę kierownicą kontrolki migają - przygasają później ponownie mają dobry kontrast i nie migają. Wydaje mi się , że coś zwarcie robi i oni coś tam nagrzebali. ABS mi działa bo sprawdzałem , poduszkę mam na 1000% także kontrolki ogłupiały. I to nie ja dłubałem tylko elektryk z warsztatu.
Vag pokaże przyczynę ??
Vag pokaże przyczynę ??
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 17:59 przez Tomek1990, łącznie zmieniany 1 raz.
No to myślicie , że sprawdzenie przyczyny tego migania , zwarć są to duże koszta ?
To na pewno jakieś zwarcia i właśnie jak napisałeś spadki napięcia bo kontrolki migają , gasną , i jak się kreci kierownicą to też tak czasem jest. Ale dlaczego pali się czasem kontrolka od ABS i poduszki skoro poduchę mam a ABS działa ? Po prostu kontrolki zapalają się jakby miały kaprys. Nie wiem czy to to słyszę jak włączę zapłon i kontrolki zaczynają migać + tak jakby dmuchawy się chciały a nie mogły włączyć.
Coś mi się wydaję , że wszystko poszło się walić
bo dlaczego teraz auto odpala bez problemowo ?
To na pewno jakieś zwarcia i właśnie jak napisałeś spadki napięcia bo kontrolki migają , gasną , i jak się kreci kierownicą to też tak czasem jest. Ale dlaczego pali się czasem kontrolka od ABS i poduszki skoro poduchę mam a ABS działa ? Po prostu kontrolki zapalają się jakby miały kaprys. Nie wiem czy to to słyszę jak włączę zapłon i kontrolki zaczynają migać + tak jakby dmuchawy się chciały a nie mogły włączyć.
Coś mi się wydaję , że wszystko poszło się walić

Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 18:13 przez Tomek1990, łącznie zmieniany 1 raz.