Diesel nie chce odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Diesel nie chce odpalic
witam.Zawsze golf dobrze zapala.kilka dni temu(rano)wsiadłem do samochodu ,kręce a tu nic nawet załapac nie chce, i tak z 5 min sie męczyłem,nawet sie nie odezwał.Pomyslałem ze moze ropka sie skonczyła.dmucham na stacje rowerem,wlewam rope do golfa ,przekręcam kluczyk i silnik zapala na pół obrotu wału.nie mozliwe jest przeciez zeby tak szybko sie odpowietrzył zwłaszcza ze to diesel.Dzisiaj rano tez mi nie chce zapalic,ale tym razem sie spiesze i jade autobusem.Co moze buc tego przyczyną ,nawet nie wiem za co sie zabrac
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Najlepiej na poczatek zaczac od podstawowej sprawy,zeby byc pewnym: sparadzcic swiece,pozniej bezpiecznik do nich (znajduje sie pod maska,mniej wiecej na wysokosci kierownicy pod plastikowa obudowa-pewnie i tak wszyscy wiedza ) pozdrawiam. a to ze odpalil po jakims czasie..tez tak mialem , poprostu nie byly sprawne wszystkie swiecie i jak juz byly rozgrzane to wtedy bez zadnego problemu..najgorzej bylo jak stal na mrozie dobre pare godzin, wymienilem wszystkie i jest OK!!pozdrawiam