ECU i jego zasilanie w AHF
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ECU i jego zasilanie w AHF
Witam, poszukuję schematu bądź czegoś podobnego nt. wiązki elektrycznej idącej do ECU (które kabelki są od zasilania ECU - to mnie szczególnie interesuje) oraz gdzie się znajduje samo ECU w MkIV z silnikiem AHF
// mam zamiar sobie zrobić odcięcie zapłonu w ten sposób
// mam zamiar sobie zrobić odcięcie zapłonu w ten sposób
i co wtedy trzeba zrobic zeby odpalic auto ? bo czytalem gdzies ze takie odciecia mozna obejsc 2 kabelkami w 10 sekund bez szukania pstryczka ;/ prawda to ? vo mam takie cosfleshu pisze:Rozłącz poprzez przekaźnik czerwony gruby kabelek idący do pompy paliwowej > i po sprawie.
[ Dodano: 27 Lut 2010 20:40 ]
Można jeszcze na szybkiego odciąć zasilanie dla przekaźnika 109.
na pewno w ten sposób najbardziej efektywnie i najmniej inwazyjnieMożna jeszcze na szybkiego odciąć zasilanie dla przekaźnika 109.
ja akurat jestem na etapie przyczyny dlaczego nie ma prądu na kostce do ECU bo nie da się auta zapalić
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 23:24 przez Kulon, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Obejść da się wszystko!
Złodziej musi mieć sprawnego kompa żeby to autko odpalić.
Przekaźnik 109 odpowiada za zasilanie ECU i podaje prąd na zawór odcięcia paliwa > jego uszkodzenie (zimne luty w 99% przypadków) > dają efekt braku zasilania na kompa i na podniesienie zaworu odcięcia paliwa > autko jest uziemione. Dodatkowo awaria tego przekaźnika jest traktowana przez ECU jak wyłączenie stacyjki > nie zostaje zapisany błąd.
Jest to typowa przypadłość TDI i robi wielkie problemy > tylko wtajemniczeni będą wiedzieli o co chodzi > a złodziej zrezygnuje bardzo szybko >>>>>> jest to bardzo skuteczny sposób uziemienia autka hehe.
[ Dodano: 27 Lut 2010 23:16 ]
Tylko pamiętaj Kolego > Przewody lutujemy!
Złodziej musi mieć sprawnego kompa żeby to autko odpalić.
Przekaźnik 109 odpowiada za zasilanie ECU i podaje prąd na zawór odcięcia paliwa > jego uszkodzenie (zimne luty w 99% przypadków) > dają efekt braku zasilania na kompa i na podniesienie zaworu odcięcia paliwa > autko jest uziemione. Dodatkowo awaria tego przekaźnika jest traktowana przez ECU jak wyłączenie stacyjki > nie zostaje zapisany błąd.
Jest to typowa przypadłość TDI i robi wielkie problemy > tylko wtajemniczeni będą wiedzieli o co chodzi > a złodziej zrezygnuje bardzo szybko >>>>>> jest to bardzo skuteczny sposób uziemienia autka hehe.
[ Dodano: 27 Lut 2010 23:16 ]
Tylko pamiętaj Kolego > Przewody lutujemy!
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
I jest to zastosowane w 80% TDI-ków.fleshu pisze:jest to bardzo skuteczny sposób uziemienia autka hehe.
Nawet średniej niższej klasy złodziej który spróbuje pojechać twoim autem jak poradzi sobie z STACYJKĄ i IMO to przekaźnik 109 obejdzie w 3 sekundy.
A tak z mojego doświadczenia to 109 da się obejść za pomocą 50 cm przewodu w 3 sekundy.
Uwierzcie MI 109 to działa tylko na wyobraźnie właściciela ,a dla złodzieja to śmiech.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
okolice POZNANIA
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Tu masz temat,
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=179922
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=179922
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
okolice POZNANIA
okolice POZNANIA
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
To po co doradzasz koledze zabezpieczenie które jest g...o wartefleshu pisze:+ na zawór odcięcia > ale po co to pisać > specjalnie tego nie pisałem.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
okolice POZNANIA
okolice POZNANIA
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Ale jest proste do zrobienia.
Najlepiej to by było koma wsadzić pod tapicere fotela i podłączyć ładowanie przez oryginalne wtyczki.
Jedyny minus to doładowanie konta.
Jak auto lawetują to wysyła się esa i wiadomo gdzie fura jest (a przynajmniej jej część).
Bo kto w dziupli będzie tapicerkę z foteli ściągał?
Najlepiej to by było koma wsadzić pod tapicere fotela i podłączyć ładowanie przez oryginalne wtyczki.
Jak auto lawetują to wysyła się esa i wiadomo gdzie fura jest (a przynajmniej jej część).
Oj tych ludzi to akurat nie brakuje ...fleshu pisze:Bo kto w dziupli będzie tapicerkę z foteli ściągał?
ostatnio złapaliśmy ekipę, że tak powiem, sprzątającą.
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 07:17 przez Sztomel, łącznie zmieniany 3 razy.
fleshu pisze:Ale jest proste do zrobienia.
napisz wiecej o tym komie wystarczy telefon na karte ze spisanem nr imei ? i co ? nie ma auta i co robie zeby go namierzyc?
dziekuje za odpowiedzi, zrobie podwojne zabezpieczenie - pompa + 109 i mysle ze to da rade jako tako
jesli ktos ma jakies pomysly ciekawe to prosze pisac
jesli ktos ma jakies pomysly ciekawe to prosze pisac
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 13:05 przez kamil666, łącznie zmieniany 1 raz.