wymiana podstawy wtrysku - przestroga

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

wymiana podstawy wtrysku - przestroga

Post autor: miś fazi » sob lut 27, 2010 10:36

wczoraj wymieniałem leciwą podstawę wtrysku u siebie , bo się rozleciała , i jakie było moje zdziwienie gdy odpaliłem samochód ,po chwili usłyszałem stukanie szklanki , byłem strasznie zdziwiony bo nigdy w tym silniku szklanki mi nie stukały czy zimny czy gorący , myślę sobie co ma wspólnego wymiana podstawy wtrysku a stukanie szklanki - nic , kompletnie nic , a jednak ma . Przegapiłem jedną istotna sprawę , nie zabrałem ze sobą odkurzacza , po prostu przy zdejmowaniu starej podstawy nakruszyło mi się na jeża troszeczkę nagaru , a zawsze tam troszkę się uzbiera i po zassaniu tego pod zawory , szklana zaczęła stukać , na szczęście już to ustało bo widocznie zmieliło te okruszki , więc radzę każdemu jak wymienia podstawę wtrysku , wyssać odkurzaczem wszystko z kolektora , oczywiście nie każdemu może się to zdarzyć , ale po co w razie czegoś przeżywać zaskoczenie i stres , czy przypadkiem nie wpadło nam tam coś grubszego :rotfl:

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob lut 27, 2010 16:36

miś fazi,
:bigok: :bigok:

Awatar użytkownika
Jessy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Jessy » sob lut 27, 2010 18:34

Lepszy nagar niz podkładka stalowa :green_fuck:

Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob lut 27, 2010 18:49

Jessy pisze:Lepszy nagar niz podkładka stalowa :green_fuck:
w pierwszym momencie też o tym pomyślałem :bajer:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”