Problem z pilotem od centralnego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gulczar
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z pilotem od centralnego

Post autor: gulczar » wt lut 23, 2010 20:21

Witam !
Zakupiłem samochód z nie fabrycznym centralnym jeden z pilotów sprawuje się fenomenalny zato zapasówka nie śmiga po wymianie baterii, poprzedni właściciel tłumaczy że pilot działał po czym przestał i sądzili ze to wina baterii. Po wymianie na nową dioda z pilota świeci jednak auto nie reaguje , czy oznacza to rozkodowanie pilota ?? Jak rozwiązać ten problem niestety nie wiem jakiej firmy to centralny i poprzedni właściciel też sie nieorientuje poniżej zamieszczam zdjęcia pilota i jego bebeszków, byłbym wdzięczny za pomoc jestem kompletnym laikiem dodam tylko że rocznik golfa 93
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 23 Lut 2010 20:19 ]
Nikt nie orientuje sie czym to może być spowodowane ?
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 20:22 przez gulczar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lut 23, 2010 22:40

Niewykluczone że pilot wymaga zakodowania, ale bez poznania nazwy alarmu i znalezienia jego instrukcji w której jest opisany sposób kodowania ani rusz. Więc próbuj znaleźć centralkę gdzieś nad skrzynką bezpieczników

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”