"problem z pompa co z nia zrobic ????"

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

horacymk3tdi
Nowicjusz
Nowicjusz

"problem z pompa co z nia zrobic ????"

Post autor: horacymk3tdi » pn lut 22, 2010 19:56

Witam jestem tu nowy .... wiec z gory sory za jakies moje błedy :jezor: .... mam taki problem z moim golfikem mk3 tdi mianowice ostatnio przy wymianie paska rozrzadu po jego sciagnieciu pompa wtryskowa zaczeła mi zasysac powietrze w okolicach koła pasowego zauwazyłem ze na tym kole mam luz :grrr: normalnie jak załoze paske itp to pompa nie zasysa tamtedy powietrza no i teraz pytanie co z tym zrobic dodam jeszcze ze od jakiegos czasu pompa jest jakby wilgotna od ON ale nie cieknie .... gdziejs na forum znalazłem cojs podobngo i gosc niby zrobił tulejowanie czy to sie opłaca czy lepiej poszukac jakiejs pompy :chytry: i czy sma był bym w stanie zrobic to tulejowanie ???? a moze nic nie ruszac tylko jezdzic az stanie ??? dodam jeszcze ze auto mi pali dobrze czasem troche zakopci jak postoi na mrozie ..... moc jest :grin: no tylko ten luz co z tym robic ???

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pn lut 22, 2010 20:20

horacymk3tdi pisze:a moze nic nie ruszac tylko jezdzic az stanie
Ruszać,ruszać i to jak najszybciej.
Jak będziesz jeździł dotąd aż stanie,to z tej pompy nic nie będzie.Tulejka o którą chodzi ściera się,a opiłki lecą wgłąb pompy,przez co zatrze się ona.
Mi pompiarz krzyknął dość dużo za tulejowanie,ale zrobiłem sam u dobrego tokarza...śmiga już od czerwca u/r :bajer:...

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

horacymk3tdi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: horacymk3tdi » pn lut 22, 2010 21:10

wielkie dzieki kolego Michaś_1977 za dorade :bajer: jeszcze takie pytanko jak robiłes to tulejowanie to ta tólejke kópowałes gotowa czy tokarz je dotaczał ? a czy wymieniałes wałek czy to tylko tólejke wypracowuje .... ??? a i co do rozbiórki pompy to pózniej tylko przez vaga dawke sie w niej ustawa ??

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pn lut 22, 2010 21:45

horacymk3tdi, tulejki kupiłem w sklepie z częściami do wózków widłowych :grin: ...chyba od układu kierowniczego.Zewnętrzny wymiar miały idealny,a środek potraktował rozwiertakiem.
Wałek niestety był już mocno porysowany i tokarz zebrał ½mm materiału-z 17mm na 16½mm :food: ...

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

horacymk3tdi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: horacymk3tdi » pn lut 22, 2010 22:02

Michaś_1977 wielkie dzieki bede cojs działa :helm:

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pn lut 22, 2010 22:10

horacymk3tdi pisze:bede cojs działa
Muszę Ci e jednak przestrzec...rozebranie i poskładanie pompy,to nie jest takie hop-siup :bajer: ...
Jeżeli nie wiesz czy to pokonasz,to może zleć to fachowcowi,bo jak coś źle złożysz,to albo nie odpalisz,albo coś chrupnie i będzie po pompie...
Musisz się mocno zastanowić...Tak czy siak-powodzenia :bigok:

[ Dodano: 22 Lut 2010 21:16 ]
Tu możesz zobaczyć jaki luz miał wałek mojej pompy :panna: ...

Obrazek

horacymk3tdi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: horacymk3tdi » wt lut 23, 2010 12:25

no dzieki
Michaś_1977 pisze:rozebranie i poskładanie pompy,to nie jest takie hop-siup ...

nom wiem wyobrazam sobie ale mysle ze majac katlog i odrobne jakiegos tam swojego doswiadczenia dam jakos rade :grin: co do luzu to mam podobny jak i u ciebie :grrr:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”