Skrzynia 2.0 8V GTI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia 2.0 8V GTI
Jak w temacie, niedawno kupilem mk3 gti do odratowania. Przy zakupie wyskakiwal wsteczny gdy sie dodawalo gazu, jednak teraz juz zupelnie nie da sie cofac bo odrazu wstek wyskakuje wiec dzis zawiozlem golfika na warszstat do chlopakow. Jakis czas temu stal tam u nich rozbity mk3 1.8gt i rozebrali go na czesci. Maja m.in skrzynie, czy bedzie pasowala do mojego gti 2.0 8v? Niestety, nie mieli czasu jeszcze zajrzec do mojej skrzyni, ale moze Wy cos podpowiecie? Co moze byc przyczyna tego ze wyskakuje ten wsteczny? Wszystkie pozostale biegi wchodza idealnie.
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
4 i 5 bieg ma inne przełożenia a tak to wiem że mój kolega zakładał do gti z 1.8
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Skrzynia 2.0 8V GTI
Skrzynia biegów od 1,8B nie będzie pasowała jak nadal szukasz to mam taka skrzynie od 2,0B 8V oznaczenie CHE jak jestes zainteresowany zapraszam na PWTendi pisze:Jak w temacie, niedawno kupilem mk3 gti do odratowania. Przy zakupie wyskakiwal wsteczny gdy sie dodawalo gazu, jednak teraz juz zupelnie nie da sie cofac bo odrazu wstek wyskakuje wiec dzis zawiozlem golfika na warszstat do chlopakow. Jakis czas temu stal tam u nich rozbity mk3 1.8gt i rozebrali go na czesci. Maja m.in skrzynie, czy bedzie pasowala do mojego gti 2.0 8v? Niestety, nie mieli czasu jeszcze zajrzec do mojej skrzyni, ale moze Wy cos podpowiecie? Co moze byc przyczyna tego ze wyskakuje ten wsteczny? Wszystkie pozostale biegi wchodza idealnie.
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
bedzie pasowała tylko jak Marioo pisze trzeba zmienić sprzegło i się z tym zgadzam.chodzi o to że przełożenie 2 ostatnich biegów przekłada się na v max który jest trochę mniejszy ale normalnie się jezdzitiktaczek1 pisze:Skrzynia biegów od 1,8B nie będzie pasowała
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Dzieki za odpowiedzi. Powiem tak, moim samochodem zajma sie dopiero w srode/czwartek. Co do tej skrzyni, raczej chodzilo mi o informacje co moglo sie uszkodzic i czy ewentualnie mozna by to bylo naprawic wykorzystujac czesci ze skrzyni od 1.8. Rozumiem, ze ciezko to okreslic nie widzac tego ale poprostu do srody bede sie martwil. W najgorszym przypadku bede musial kupic skyrznie do 2.0 8V, i tutaj kolejne pytanie czy kazda bedzie pasowala czy musze szukac o konrkretnym oznaczeniu? Samochod jest z 93 roku.