Jak działa fabryczny alarm ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Jak działa fabryczny alarm ?

Post autor: burza999 » czw lut 18, 2010 09:08

Chciał bym się dowiedzieć na jakiej zasadzie działa fabryczny alarm w vw golfie III Mam pod maską alarm włączany na kluczyk - gdy go uruchomię to słychać lekko syrenę. I jak otworze drzwi to słychać pikanie alarmu i mryga dioda od alarmu na desce rozrzielczej. Prubowałem zamknąć się w samochodzie i siedziałęm 10 min i myślałem że zazbroi się alarm Ale żadnej blokady ani nic nie było - odpalił normalnie. Czy ten alarm długo się zazbraja i czy wrazie włamania słychać syrene i czy odcina zapłon ? I czy te objawy w moim to normalne ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 18, 2010 09:21

burza999, przede wszystkim to co opisujesz nie jest fabrycznym alarmem. Byc może masz i fabryczny i dołożony albo sam dołożony. Dioda w drzwiach jest?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: burza999 » czw lut 18, 2010 12:27

Diody w drzwiach nie ma jest w desce rozdzielczej ale jest pod maską czujnik otwarcia maski - oryginalny

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”