Upierdliwie zapowietrzające się hamulce.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przyjżyj się jeszcze raz przewodom elastycznym może to one łapią powietrze , albo masz tak jak u mnie w moim drugim aucie audi b4, wymieniałem płyn na nowy oglądałem przewody, hamulec raz był a drugim razem nie było wcale, diagnoza POMPA hamulcowa i jest super, Gumki w środku pompy przepuszczały . Wymieniłem na nową cena 280zł no ale tam mam abs . Ale jak mówie pooglądaj te przewody jeszcze raz , cudów nie ma
na moje oko to wez porzadnie wyreguluj szczeki z tylu, samo to sie one nie wyreguluja (choc powinny) wez wykrec jedna szpilke z tylu i wez cos cienkiego i pociagnij klin na dol ale nie za duzo, optymalnie, powinny szczeki lekko obcierac. Powinno byc git. chyba ze przewody elastyczne (gumowe) puchna pid naciskiem pedalu. Ale najpierw wez porzadmie wyreguluj szczeki 

- Paweł Marek
- V.I.P.
belcho99, jak odpowietrzałeś to chyba widziałeś z odpowietrznika którego koła leci powietrze? Tą stroną się interesuj. Piszesz ze wymieniłes jeden cylinderek, może nie ten co trzeba. Bo najczesciej powietrze do układu zasysane jest z powodu zestarzałych uszczelnień cylinderków
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.