W mieście gra radio, po za nie.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
W mieście gra radio, po za nie.
mam taki problem, kiedyś ładnie łapadło wszędzie fale. od jakiegoś czasu tylko w mieście gra mi radio. w mieście bardzo czysto, jak oddale się od miasta jakieś 5km zaczyna psuć się sygnał. a 30km to już nie ma wcale odbioru.
i nie wiem co mam robić. antena niema roku. jest w niem wzmacniacz. niewiem może dlatego że mam ze 1.5 kabla antenowego niezbyt grubego..
i nie wiem co mam robić. antena niema roku. jest w niem wzmacniacz. niewiem może dlatego że mam ze 1.5 kabla antenowego niezbyt grubego..
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 20:38 przez psp, łącznie zmieniany 1 raz.
To,że kabel antenowy w aucie ma 1,5 m to raczej nie ma żadnego znaczenia.Na twoim miejscu sprawdziłbym czy przypadkiem funkcja "local" w radiu nie została poprzestawiana.Nie zdarzyło mi się,żeby w aucie kiedykolwiek antena była uszkodzona...raczej kwestia regulacji radioodbiornika,lub też jest mozliwość,jesli stosujesz wzmacniacz antenowy to zasilanie mógł gdzieś zgubić.Takie przypadki miałem.Znikło 12V ze wzmacniacza i nara,tylko szum.
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 02:37 przez Kubalec, łącznie zmieniany 1 raz.