Hej
Mam wielki problem. Wsiadam rano do auta i silnik nie chce zaskoczyć Rozrusznik kreci (słychać go) ale auto nie chce zaskoczyć. Po dodaniu gazu ma przebłyski na zapalenie ale dalej nie chwyta po jakimś czasie gdy straciłem już nadzieje nagle zaskoczył ale przez chwile pracował nierówno(jakby przyduszony). Po rozgrzaniu już było ok. teraz pali na dotyk czyli tak jak zawsze. A moje pytanie to co to może być za usterka ? Problem ten nie występuje u mnie zawsze lecz sporadycznie a ostatnio nawet sie nasilił
P.S Świece były wymieniane pół roku temu. Po pierwszej takiej awarii wymieniłem tez kable kopułkę, palec i filtr powietrza. Ponadto pompę słychać więc działa. Nie pali również podczas tych awarii na LPG
1.6 ABU rozrusznik kreci ale nie odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
lansi7, najpierw trzeba sprawdzić czy jest iskra jak nie chce zapalić, potem spradzić czujnik temperatury płynu - szukajka na dole strony poda jak. Czujnik ten niby do LPG niec nie ma ale jak już zalejesz silnik benzyna i na dodatek jest zimno to na LPG ma prawo nie odpalić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Czujnik hala wymieniałem rok temu wiec ma nadzieje ze to nie to (koszt nowego około 150- 200 zl) W weekend wymienię czujniki temperatury cieczy zobaczymy
A tak na marginesie od tamtego czasu odpala bez problemów.
P.S Gdyby to był czujnik hala auto gasło by podczas jazdy
P.S.2 Jaką macie teraz temperaturę podczas jazdy ? ummie około 82 stopni C
A tak na marginesie od tamtego czasu odpala bez problemów.
P.S Gdyby to był czujnik hala auto gasło by podczas jazdy
P.S.2 Jaką macie teraz temperaturę podczas jazdy ? ummie około 82 stopni C
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 19:30 przez lansi7, łącznie zmieniany 1 raz.