witam mam kilka pytań nabyłem niedawno golfa z 1992 roku silnik 1,4
i miałem do wymiany kilka pozyvji
tak jak pasek i pompe wody
łożyska w alternatorze
tuleje belki tył
tulejki wachacza
zostało to porobione i słysze stukot w silniku mechanik powiedział że tak pracuje wtrysk czy to prawda
następna sprawa alternator po wymianie łożysk strasznie piszczy lub śwista
i jeszcze jedno przy filtrze powietrza jest coś przymocowane i co 3 sekundu pyk pyk pyk co to jest i czy tak powinno pykać
i co jakiś czas słusze jak coś chrobocze raz tak chrobotało jak były takie mrozy i go odpaliłem to było słychać pod tylnim siedzeniem a teraz jak bym słyszał to chrobotanie sprzodu tak mi się wydaje
prosze o jakieś porady
stukot
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Tak- filtr z węglem aktywnym - pochłaniacz par paliwanaprawa21 pisze:jeszcze jedno przy filtrze powietrza jest coś przymocowane i co 3 sekundu pyk pyk pyk co to jest i czy tak powinno pykać
Cały czas? czy tylko czasami??naprawa21 pisze:następna sprawa alternator po wymianie łożysk strasznie piszczy lub śwista
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
czyli popychacze do wymiany (wymienia się cały komplet)
tak jakby łożyska nie nasmarowane (mogą chodzić na sucho) lub zbyt mocno naciągnięty pasek alternatora. W ABD np. u mnie pod alternatorem jest taka mocna sprężyna, która działa jak napinacz paska - odpycha alternator od silnika napinając pasek. Prawdopodobnie ktoś kto wymieniał łożyska pomógł sprężynie napiąć pasek - coś w stylu breszka między alternator a blok silnika.następna sprawa alternator po wymianie łożysk strasznie piszczy lub śwista
możliwe, że z tyłu skończyły się okładziny hamulcowe i czeka je wymiana na nowe. I to wymieniaj czym prędzej, aby zbytnio nie porysować wewn. płaszczyzny bębna.naprawa21 pisze:i co jakiś czas słusze jak coś chrobocze raz tak chrobotało jak były takie mrozy i go odpaliłem to było słychać pod tylnim siedzeniem a teraz jak bym słyszał to chrobotanie sprzodu tak mi się wydaje
chrobotanie
witam dzięki za odpowiedzi
co chodzi o szczęki to były wymieniane
a to chrobotanie było na luzie tak jak by pompa mi wtedy zamarzała
a mam twrz silnik abd i jest ta spręrzyna
co chodzi o szczęki to były wymieniane
a to chrobotanie było na luzie tak jak by pompa mi wtedy zamarzała
a mam twrz silnik abd i jest ta spręrzyna
naprawa21