potrzebuje schematu skrzyni biegów 2Y?
a może ktoś miał już taki problem, otóż w mojej 2y wyciera się wałek który przechodzi przez całą skrzynię( chodzi mi o metalowy pręcik wewnątrz wałka) , od strony łożyska oporowego się wyciera łożysko się rozsypuje, wałek ścierająć się skraca i niemożna zmienić biegów potem, po wymianie tego pręta na nowy wraz znowym łożyskiem po przejechaniu kilkudziesięciu km stało się to samo? Jaka jest przyczyna?
Ma ktoś może schemat skrzyni 2Y?? Uszkodzona 2y
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Ma ktoś może schemat skrzyni 2Y?? Uszkodzona 2y
Ostatnio zmieniony śr lut 10, 2010 12:11 przez kari-001, łącznie zmieniany 1 raz.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Ma ktoś może schemat skrzyni 2Y?? Uszkodzona 2y
najprosciej podmienic "dupke" skrzyni na inną + nowy pręt + lozysko, najprawdopodobniej tam siedzi problemkari-001 pisze:potrzebuje schematu skrzyni biegów 2Y?
a może ktoś miał już taki problem, otóż w mojej 2y wyciera się wałek który przechodzi przez całą skrzynię( chodzi mi o metalowy pręcik wewnątrz wałka) , od strony łożyska oporowego się wyciera łożysko się rozsypuje, wałek ścierająć się skraca i niemożna zmienić biegów potem, po wymianie tego pręta na nowy wraz znowym łożyskiem po przejechaniu kilkudziesięciu km stało się to samo? Jaka jest przyczyna?
o kutwa ja nie wiedziałem że tam jest łożysko oporowe
czyli jak rozumiem ono pracuje zaraz przy dźwigni sprzęgła
czyli jak rozumiem ono pracuje zaraz przy dźwigni sprzęgła
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- przemoGTI
- Użytkownik
- Kontakt:
kari-001, jest jeszcze jedna możliwość że sie tak dzieje jak piszesz..
albo tak jak pisze Borys, albo też w tym wałku jest cos takiego jak mosiężna tuleja prowadzaca i to jest od strony sprzegła jesli ona sie wypracowała to ten pret lata luźno i dochodzi też do takich sytuacji jak u ciebie...
albo tak jak pisze Borys, albo też w tym wałku jest cos takiego jak mosiężna tuleja prowadzaca i to jest od strony sprzegła jesli ona sie wypracowała to ten pret lata luźno i dochodzi też do takich sytuacji jak u ciebie...
www.rs-tuning.pl
usuwanie Fap Dpf NOX adblue
hamownia podwoziowa 2WD
usuwanie Fap Dpf NOX adblue
hamownia podwoziowa 2WD