temperatura silnika??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
temperatura silnika??
problem w tym ze nie w mej golfinie nie podaje mi temeratury na deche!! zacząc od czujników czy wskaźnika?? musze przyznac ze forum obszerne jest no i czy ktos mógly wskazac tematy gdzie znalezc schematy instalacji, informacje na temat czujnika(ktory podaje na deske) no i jego parametry.......
z góry dziękuje za pomoc.
z góry dziękuje za pomoc.
ooo a silnik mam ABS...
a co do tych czujników no to termostat zmienialem i ja tam nie mam nic takiego! mam dwia gniazda przy doprowadzeniu cieczy chlodzącej do bloku... no i jedna wpinke.... i za cholere nie wiem czy to to jest odpowiedzialne za ta temerature czy moze jeszcze cos innego o czym nie wiem,moze sa jeszcze jakies techniczne niuanse,np czujnik temeratury w kole dojazdowym
a co do tych czujników no to termostat zmienialem i ja tam nie mam nic takiego! mam dwia gniazda przy doprowadzeniu cieczy chlodzącej do bloku... no i jedna wpinke.... i za cholere nie wiem czy to to jest odpowiedzialne za ta temerature czy moze jeszcze cos innego o czym nie wiem,moze sa jeszcze jakies techniczne niuanse,np czujnik temeratury w kole dojazdowym

Przy doprowadzeniu płynu do bloku mam dwa czujniki - to będą chyba te gniazda o których piszesz. Jeden jest niebieski -podaje sygnał do komp, a drugi czarny podaje sygnał do wskaźnika. Skoro masz tylko jedną spinkę, to poszukaj drugiej, może wypadła właśnie ta od wskaźnika i w tym jest problem. (mam dwie spinki - wtyczki)
ale od samego początku jak kupiłem wózek mialem jedną wtyczke!!! a wskaźnik działał. w przeciągu ostatnich tygodni mi sie zwalił!!! a poza tym cos mi sie kojarzy ze u mnie są inne kolory tego :/
a tak an marginesie ktory link czy cuś dotyczy ksiązki do silników benzynowych?? sciągnąlem sobie a tu diesel....
a tak an marginesie ktory link czy cuś dotyczy ksiązki do silników benzynowych?? sciągnąlem sobie a tu diesel....