Siłownik 3-położ. nie zmniejsza obrotów ssania po rozruchu.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Siłownik 3-położ. nie zmniejsza obrotów ssania po rozruchu.

Post autor: mar_tec » wt gru 13, 2005 10:52

Wracama do dawnego tematu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=17643.

Dzisiaj rano odpalam samochód i okazuje się, że nie schodzi z obrotów. Cały czas trzyma wysokie i siłownik trzypołożeniowy jest cały czas wysunięty (na max).
Patrzę i widze, że nad tym siłownikiem trzypołożeniowym jest taka czarna okrągła puszeczka do której dochodzą 2 kabelki. Właśnie jeden z nich jest wyłamany odpięty.
Czy to ten wypięty kabelek jest powodem tego, że cały czas są wysokie obroty, że siłownik trzypołożeniowy jest wysunięty?

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt gru 13, 2005 11:14

najprościej to podpiąc kabelek i zobaczyć co się stanie, bo to może być przyczyna

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » wt gru 13, 2005 11:43

no własnie to nie takie proste, gdyż kabelek wyłamał się ze złączki i rano przed pracą nie miałem zbyt dużo czasu na grzebanie. Wczoraj jeszcze wszystko było w porządku, więc dziwi mnie ze tak nagle po nocnym postoju w garażu urwal się kabelek i ciekawi mnie czy to mogłaby być przyczyna. Wydaje mi się równiez, ze dochodzi tam zasilanie 12V ale do czego i co ma za zadanie ta czarna muszeczka nad siłownikiem?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”