Cześć
Ostatnio byłem na przeglądzie podczas którego włączył się czujnik tlenku węgla. Analiza spalin wykazała jego znaczne przekroczenie. Czy wiecie jaka może być tego przyczyna? W zeszłym roku wymieniałem sondę lambda oraz świece. Dolewam ok. 1,5 litra oleju pomiędzy wymianami może on powoduje "zapchanie, zadymienie sondy"? Stan katalizatora trudno mi określić. Ogólnie silnik pracuje dobrze. Co o tym sądzicie??
Zła analiza spalin
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
możesz podac konkretne wartości wszystkich składników spalin? Bo to jeszcze nie jest pewne w 100 procentach. Warto byłoby jeszcze z VAGA wyczytac konkretną wartość współczynnika lambda
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Parametrów spalin nie pamiętam niestety, diagnosta stwierdził, że mam znacznie przekroczone normy i że "zatruwam środowisko" Ogólnie przegląd przeszedł ale chciałbym naprawić tą usterkę.
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2010 17:27 przez mmksk, łącznie zmieniany 2 razy.