Prośba o pomoc w podłączeniu ksenonów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bożydar
Mały gagatek
Mały gagatek

Prośba o pomoc w podłączeniu ksenonów

Post autor: Bożydar » czw sty 28, 2010 10:26

Witam. Mam prośbę o podpowiedzenie jak podłączyć ksenony z lampami.

Obrazek

Nie wiem gdzie wpiąc te dwa kabelki czy połączyc je z kabelkami co wychodzą z gniazda gdzie jest miejsce na żarówkę ?

Obrazek

Jeden kabelek jest ruchomy a drugi na stałe przytwierdzony do gniazda..

Obrazek

No i zostały jeszcze dwa kabelki poniżej lampy które tez są luzem teraz niewie co z czym ? :kac:

Jsak ktoś podłączał to proszę o rade podpowiedz .. Dzięki z góry
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 11:37 przez Bożydar, łącznie zmieniany 1 raz.

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » czw sty 28, 2010 16:41

Jedyne kable jakie cie interesują z lampy to te którymi jest podłączona sama żarówka.
Ten kabel, który uważasz za przymocowany na stałe, wcale nie jest na stałe, podważ go płaskim śrubokrętem i zejdzie.
Te kable podłączasz do końcówek, które masz od żarnika z ksenonu, (widoczne na zdjęciu)
Następnie to co masz od żarnika (wtyczki) podłączasz do przetwornicy, nie da się tego źle podłączyć więc śmiało zabieraj się do roboty.
A te 2 kable które ci wiszą luzem, skąd je wziąłeś, to nie są od postoju czasem?
Pamiętaj nie ruszaj kostek bo jest to zbędne, ciebie w lampie interesują tylko kabelki do żarówki nic więcej.

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » czw sty 28, 2010 19:06

Te dwa kabelki co zanzaczyłeś na pierwszym zdjęciu są to czerwony +, czarny -, podłącz je z tymi przewodami co zasilają żarówkę i po kłopocie, pamiętaj aby połączyć odpowiednio bieguny

Awatar użytkownika
charison
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: charison » czw sty 28, 2010 20:06

Bożydar, przyda się parę bezpieczników :) Tak na wszelki wypadek zaopatrz się w nie. Już nie pamiętam o jakiej mocy :grin:
Mi się tak stało szybko szybko i nagle co się dzieje :D a tu bezpiecznik :helm:

Obrazek
NetKredyty.pl - Notowania giełdowe, kursy walut, kredyty, konta osobiste i firmowe.
Mnóstwo Gier na Wii i masa filmów.. ZAPRASZAM!

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » czw sty 28, 2010 20:41

Ja nie miałem i nie mam żadnych problemów po montażu, żadne bezpieczniki nie wywaliły, jak będziesz trzymał się podstawowych zasad ii nie pomylisz + z -to dasz rade bez strat.
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”