jak wyglada kontolka swiec zarowych i co moze byc?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak wyglada kontolka swiec zarowych i co moze byc?
Witam od niedawna mam golfa III tdi to moj pierwszy diesel i do tej pory nie wiem ktora to jest kontrolka swiec zarowych zadna mi sie nie pali przy zapalaniu moze cos mam uszkodzone w te mrozy miałem problemy z odpalaniem ale jakos sie udawało bo miałem dobry akumulator pomimo ze długo kreciłem co mam zrobic pomozcie Pozdrawiam
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
Kontrolka powinna zaświecić się po każdym przekręceniu kluczyka sygnalizując swoją sprawność, natomiast w przypadku mrozów będzie się dość długo świecić i dopiero po jej zgaśnięciu można uruchomić silnik... Sprawdź bezpiecznik świec, on może być przyczyną... W mk3 znajduje się nad skrzynką bezpieczników, umieszczony osobno - taki duży czerwony 50A (przynajmniej tak było w moim AAZ), jeśli się mylę prośba o sprostowanie:)
[ Dodano: 26 Sty 2010 16:43 ]
A co do przelutowania: wyjmujesz przekaźnik i rozgrzewasz wszystkie luty lutownicą... Trzeba uważać, żeby go nie przegrzać!
[ Dodano: 26 Sty 2010 16:48 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824&start=0
tutaj masz dobry opis... Może Ci to pomoże...
[ Dodano: 26 Sty 2010 16:43 ]
A co do przelutowania: wyjmujesz przekaźnik i rozgrzewasz wszystkie luty lutownicą... Trzeba uważać, żeby go nie przegrzać!
[ Dodano: 26 Sty 2010 16:48 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824&start=0
tutaj masz dobry opis... Może Ci to pomoże...
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia