Dziwne odcięcie zapłonu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne odcięcie zapłonu.
Witam dzisiaj stało się coś dla mnie bardzo dziwnego mianowicie jak ruszałem dość dynamicznie to mniej więcej przy 4000 obrotów był kompletny spadek mocy coś jak odcięcie zapłonu, potem w przeciągu kilku godzin powtórzyło się to jeszcze raz.
Czy to może być coś poważnego?
Czy to może być coś poważnego?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Taaa dzisiaj koleś podpiął mi piątkę pod kompa i jedyny błąd jaki wyskoczył to sondo lambda. Sprawdził po KTS'em jakiś jej wykres i jest nieprawidłowy. Dodam że jak przeliczyłem ostatnie spalanie mojego golfa to wyszło mi około 11.24
Jutro podpinamy KTS'a, jaką sonde mi polecacie bo koleś powiedział że może być taka za 100,- ale szybko padnie ale może być taka za 370,- do 400,- i będzie git.
Pozdrawiam.
Jutro podpinamy KTS'a, jaką sonde mi polecacie bo koleś powiedział że może być taka za 100,- ale szybko padnie ale może być taka za 370,- do 400,- i będzie git.
Pozdrawiam.
No to poza tym błędem sondy nie miałem żadnych innych błędów.
Ciekawe
[ Dodano: 18 Lut 2010 19:26 ]
Wracając do tematu w sobotę byłem na kompie i nie mam na sterowniku silnika jakichkolwiek błędów, a to odcięcie przytrafiło mi się jeszcze 2 razy. Macie może jakieś pomysły?
A tak z innej beczki spaliła mi się żarówka i na to konto zaświeciła mi się kontrolka na desce, po wymianie żarówki nie zgasła czy miała samodzielnie zgasnąć czy trzeba ją wygasić przez kompa?
[ Dodano: 20 Maj 2010 12:50 ]
[ Dodano: 20 Maj 2010 12:51 ]
Postanowiłem wznowić temat.
Mianowicie odcięcie ne zniknęło naweto po wymianie filtra paliwa. Ostatnio spalanie podskoczyło mi do około 12-13 l/100km. Wczoraj byłem podłączyć auto do komputera i znaleziony został tylko 1 błąd mianowicie czujnik wysokiego ciśnienia paliw: nie znany odczyt.
Czyli wg. mnie wszystkie problemy z golfem sprowadzają się do układu paliwowego.
Co robić jak diagnozować?
Ciekawe
[ Dodano: 18 Lut 2010 19:26 ]
Wracając do tematu w sobotę byłem na kompie i nie mam na sterowniku silnika jakichkolwiek błędów, a to odcięcie przytrafiło mi się jeszcze 2 razy. Macie może jakieś pomysły?
A tak z innej beczki spaliła mi się żarówka i na to konto zaświeciła mi się kontrolka na desce, po wymianie żarówki nie zgasła czy miała samodzielnie zgasnąć czy trzeba ją wygasić przez kompa?
[ Dodano: 20 Maj 2010 12:50 ]
[ Dodano: 20 Maj 2010 12:51 ]
Postanowiłem wznowić temat.
Mianowicie odcięcie ne zniknęło naweto po wymianie filtra paliwa. Ostatnio spalanie podskoczyło mi do około 12-13 l/100km. Wczoraj byłem podłączyć auto do komputera i znaleziony został tylko 1 błąd mianowicie czujnik wysokiego ciśnienia paliw: nie znany odczyt.
Czyli wg. mnie wszystkie problemy z golfem sprowadzają się do układu paliwowego.
Co robić jak diagnozować?