NAGLE PRZESTAŁ ODPALAĆ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- andrzejr2006
- Ma gadane
NAGLE PRZESTAŁ ODPALAĆ
Witam,
po wczorajszym sprawdzaniu świec żarowych, silnik przestał odpalać
wykorzystałem już chyba wszystkie wskazówki jakie znalazłem na forum, a mianowicie sprawdziłem zawor 109 na pompie, po podłączeniu na krótko słychać cykanie więc chyba działa, po przekręceniu stacyjki prąd dochodzi ale po około 5 sek znika (czy tak powinno być?), sprawdzony został też czujnik położenia wału korbowego, rezystancja wynosi 82 ohm, wtrysk sterujący też sprawdzony rezystancja 1 k.ohm, paliwo podałem ze słoika z paliwem po 5 min kręcenia rozrusznikiem prawie nic nie ubyło
rozrząd był wymieniany 20 tys. temu, zdjąłem osłonę pasek jest mocno napięty
na VAGu nie ma żadnych błędów
silnik to AHF
czy ktos może mi podpowiedzieć, co mam jeszcze sprawdzić czy wyciągać pompę na stół?
liczę na waszą pomoc
po wczorajszym sprawdzaniu świec żarowych, silnik przestał odpalać
wykorzystałem już chyba wszystkie wskazówki jakie znalazłem na forum, a mianowicie sprawdziłem zawor 109 na pompie, po podłączeniu na krótko słychać cykanie więc chyba działa, po przekręceniu stacyjki prąd dochodzi ale po około 5 sek znika (czy tak powinno być?), sprawdzony został też czujnik położenia wału korbowego, rezystancja wynosi 82 ohm, wtrysk sterujący też sprawdzony rezystancja 1 k.ohm, paliwo podałem ze słoika z paliwem po 5 min kręcenia rozrusznikiem prawie nic nie ubyło
rozrząd był wymieniany 20 tys. temu, zdjąłem osłonę pasek jest mocno napięty
na VAGu nie ma żadnych błędów
silnik to AHF
czy ktos może mi podpowiedzieć, co mam jeszcze sprawdzić czy wyciągać pompę na stół?
liczę na waszą pomoc
Ostatnio zmieniony pn sty 18, 2010 00:58 przez andrzejr2006, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrzejr2006
- Ma gadane
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- andrzejr2006
- Ma gadane
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- andrzejr2006
- Ma gadane
- andrzejr2006
- Ma gadane
tak nie ciągnie, na samym początku opisałem wszystko, mam VAGa sprawdzałem błędy i było czysto, przewody do pompy wizualnie są ok.Ceglarz pisze:Pompa nie ciągnie paliwa? Masz dostęp do VAGa? Sprawdź kable idące do pompy czy nie są przetarte.
[ Dodano: 18 Sty 2010 00:46 ]
ale własnie chodzi o to że pompa nie zaciaga paliwa i nie podaje, klapy gaszącej nie sprawdzałem bo wcześniej nie wpadłem na taki pomysłPinkFloyd pisze:mimo tego pompa bedzie podawała paliwo a silnik nie zaskoczy nawet na sekundę.
Sprawdził bym N109 i przczyscił może przymarzł i podał na krótko plus na 109 i zobaczył czy zagada.
[ Dodano: Pon 18 Sty, 2010 ]
Poczytaj tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186556
[ Dodano: Pon 18 Sty, 2010 ]
Poczytaj tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186556
- andrzejr2006
- Ma gadane
podawałem na krótko plus to cykał po przekręceniu stacyjki prąd dochodzi po 5 sek. znika, sprawdze klape i podam stały plus zobaczymy czy zagadaPinkFloyd pisze:Sprawdził bym N109 i przczyscił może przymarzł i podał na krótko plus na 109 i zobaczył czy zagada.
dzięki za link
Ostatnio zmieniony pn sty 18, 2010 01:59 przez andrzejr2006, łącznie zmieniany 3 razy.
Moim zdaniem powyższy link rozwiaze twoje problemy z niepodawaniem paliwa, bym go wyciagnał przeczyścił jak w poradach i podał na stałe plus i pewnie zagadaandrzejr2006 pisze:podawałem na krótko plus to cykał po przekręceniu stacyjki prąd dochodzi po 5 sek. znika, sprawdze kalpe i podam stały plus zobaczymy czy zagadaPinkFloyd pisze:Sprawdził bym N109 i przczyscił może przymarzł i podał na krótko plus na 109 i zobaczył czy zagada.
dzięki za link
Ostatnio zmieniony pn sty 18, 2010 01:58 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 2 razy.