Parowanie leflektorów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mariusz.6666
Mały gagatek
Mały gagatek

Parowanie leflektorów

Post autor: mariusz.6666 » czw sty 14, 2010 10:38

Witam was....Ostatnio zauważyłem ze wieżdzając do garażu zaczęły mi parować światła i jedna tylna lampa, garaż jest mocno ocieplany więc może jest to normalne , po prostu za duża różnica temperatur.... Czy jest to normalne ze wtedy mogą parować ????

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » czw sty 14, 2010 10:40

jeśli chodzi o tył to nie wiem jak jest w mk4 ale u mnie w mk3 wystarczyło lepiej dokręcić lampy do budy, a jeśli chodzi o przód to niektórzy rozbierają lampy i kleją je powtórnie i podobno parowanie znika

Obrazek

Awatar użytkownika
_Daniel_
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: _Daniel_ » czw sty 14, 2010 11:14

Lukasz_mk2 pisze:niektórzy rozbierają lampy i kleją je powtórnie
dokładnie lampa gdzieś nieszczelna tez tak miałem a co do tylnej to nie wiem

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw sty 14, 2010 11:55

Między tylną lampą a karoserią jest uszczelka...trza odkręcić lampę i zobaczyć co się stało. Zdjętą lampę przed montażem wysuszyć.
Co do przodu to pewnie lampy klejone niefachowo...może źle pozakładane dekielki z tyłu lamp. Najpewniejszym sposobem na pewno będzie rozklejenie lamp i ponowne sklejenie.

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » czw sty 14, 2010 13:25

U mnie parowanie przeszło po dobrym nagrzaniu wnętrza (mijania + długie + strumień suszarki pod dekielek z tyłu) i zamknięciu dekla - wilgoć wyleciała i jest ok ;) a tyłem sam się musze zająć - jak zakłądałem nowe lampy, to użyłem troszke podarte uszczelki :/

ManieKK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: ManieKK » czw sty 14, 2010 19:37

Przednie lampy czasem moga parowac bo poprzez dekielek dostac moze sie kilka kropel wody. Tylne natomiast najlepsze sa te ori HELLA. Z moich znajomych kilku wymienialo tylne lampy dla poprawienia wygladu auta i kazdemu paruja. ''Tuningowe" lampy nie spasuja sie tak jak orginalne. Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”