Po czyszczeniu turbo wypluło olej po 200km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Fucker
- "KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
- Kontakt:
Po czyszczeniu turbo wypluło olej po 200km
Koledze zacinała się wajcha turbiny, więc oddał auto do mechanika.
Mechanik wyczyścił mu turbinę i kolega swoim AFN'em nie zrobił nawet 200 km. Zaczęła mu się świecić kontrolka oleju. Więc szukał przyczyny, okazało się, że z okolic turbiny wywaliło mu cały olej na osłonę pod silnikiem, całe wygłuszenie było nasączone olejem, dlatego też wcześniej tego nie zauważył, bo nie kapało na glebę. Ponownie oddał auto do mechanika gdzie mu czyścili turbo. Założyli mu NOWĄ TURBOSPRĘŻARKĘ. Kolega próbował się dopytać co było przyczyną, ale żadnych informacji mu nie udzielili.
Co to mogło być??
Dodam, że nie maiłem okazji zobaczyć tego wycieku.
Mechanik wyczyścił mu turbinę i kolega swoim AFN'em nie zrobił nawet 200 km. Zaczęła mu się świecić kontrolka oleju. Więc szukał przyczyny, okazało się, że z okolic turbiny wywaliło mu cały olej na osłonę pod silnikiem, całe wygłuszenie było nasączone olejem, dlatego też wcześniej tego nie zauważył, bo nie kapało na glebę. Ponownie oddał auto do mechanika gdzie mu czyścili turbo. Założyli mu NOWĄ TURBOSPRĘŻARKĘ. Kolega próbował się dopytać co było przyczyną, ale żadnych informacji mu nie udzielili.
Co to mogło być??
Dodam, że nie maiłem okazji zobaczyć tego wycieku.
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 23:46 przez Fucker, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fucker
- Kontakt:
Adamm pisze:moze zle skrecili przewod zasilajacy lub spust oleju
Tylko, że turbo chodziło do samego końca i pompowało dobrze. I po co by turbo na nowe wymienili?? Dostał fakturę na 3tyś zł. Nic nie musiał zapłacić, bo niby reklamacja po czyszczeniu.
Jedynie co zauważył, że jak odebrał pierwszy raz auto, zaraz po czyszczeniu to auto trochę kopciło już nie pamiętam na jaki kolor mi mówił. Ale przed czyszczeniem tego nie było.
Po prostu musieli coś "spaprać"
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 00:35 przez Fucker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie dokręcili przewodu spływu oleju.
ja bym nie odpuścił tylko im kazał pokryć koszta naprawy i oleju.
to ewidętnie wina mechaników bo gdyby silnik dostał oleju i zaczął wchodzić na obroty to można by mówić o przypadkowym zbiegu okoliczności ale nie przy czymś takim albo postanowili oszczędzić na uszczelkacz albo poprostu zwyczajnie nie dokręcili.
i powinien się domagać zwrotu starej turbiny.
ja bym nie odpuścił tylko im kazał pokryć koszta naprawy i oleju.
to ewidętnie wina mechaników bo gdyby silnik dostał oleju i zaczął wchodzić na obroty to można by mówić o przypadkowym zbiegu okoliczności ale nie przy czymś takim albo postanowili oszczędzić na uszczelkacz albo poprostu zwyczajnie nie dokręcili.
i powinien się domagać zwrotu starej turbiny.
Fucker, chyba że tak ale i tak bym się domagał zwrotu turbiny lub przynajmniej dokładego wskazania przyczyny , i nie było by tego że jest naprawione.
na pytanie co było mechanik ma psi obowiązek wyjaśnić klientowi co było, nawet jheśli to była jego wina.
przecież nie ma ludzi nie omylnych, ja też się kiedyś uczułem i popełniałem błędy teraz jest ich znacznie mniej i naprawdę drobne ale przede wszystkim eksperymentuje na własnym aucie a nie klienta.
na pytanie co było mechanik ma psi obowiązek wyjaśnić klientowi co było, nawet jheśli to była jego wina.
przecież nie ma ludzi nie omylnych, ja też się kiedyś uczułem i popełniałem błędy teraz jest ich znacznie mniej i naprawdę drobne ale przede wszystkim eksperymentuje na własnym aucie a nie klienta.
- Fucker
- Kontakt:
No właśnie, dlatego pokazali mu fakturę,że takie koszta ponieśli. Chłopak się ucieszył, ale nie jest chyba świadomy, że wałek mógł dostać z dupę, gładzie cylindrowe, panewki i wiele innych...Adamm pisze:arwam, dokladnie
tymbardziej ze jesli to byl brak oleju ( bo wywalilo) to ucierpiec mogla nie tylko sprezarka