W moim aucie od jesieni piszczy lewe koło po przekroczeniu średnio 50 km/h. Jakiś miesiąc temu ściągałem koło żeby zobaczyć ocb, i okazało się że szpilka od tarczy jest złamana, i tarcza trzyma się tylko na szpilkach od koła........jako że na razie nie posiadam możliwości zrobienia tego (szpilka od tarczy) jeżdżę na takim kole.....Po ściągnięciu łożysko zostało nasmarowane i przy jakieś 2 tyg. nie piszczało, ale potem znowu....., mało tego w połowie tego tygodnia, zauważyłem że przy hamowaniu i skręcie w lewo coś w tym kole wyraźnie trze.
Macie jakieś propozycje odnośnie tego co może być sprawcą tych wszystkich odgłosów??
Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał??
Hamowanie + skręt w lewo.....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1990VW, łożysko należy wymienić i zrób to jak najszybciej - bo jak Ci strzeli w trasie, to dopiero będziesz miał problem. Koszt niewielki, tylko roboty dużo - trochę odkręcania i dobrze mieć prasę do wyciśnięcia i wciśnięcia łożyska (choć ja to robiłem na dużym imadle i tez poszło). I nie kupuj najtańszej chińszczyzny, bo za chwilę znowu się rozleci.
Fotoporady jak wymienić łożysko powinny być na forum - użyj wyszukiwarki. A jeśli nie czujesz się na siłach - oddaj do mechanika.
Fotoporady jak wymienić łożysko powinny być na forum - użyj wyszukiwarki. A jeśli nie czujesz się na siłach - oddaj do mechanika.