Problem z elektryką
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z elektryką
Witam . Mam dziwny do opisania problem.
Po zalozeniu miekkiej deski wszystko bylo dobrze , az pewnego dnia jade sobie i zaczelo mi sie kopcic ze wlacznik swiatel pozycyjnych .I wlacznik musial sie w srodku stopic bo nie szlo go cofnac do pozycji "0" , swiatla pozycyjne , panel nawiewu nie swiecilo + kabel czerwony stopiony ( dodam jeszcze ze puknąłem w deske z boku i dlatego zaczelo sie kopcic ) Dzis dostalem nowy wlacznik , zalozylem i wszystko swiecilo procz swiatelka od wlacznika .
Nie wiedzialem co jest grane i ponownym wlaczeniu zaplonu przez chwile sie wlaczyla "dioda" i zrobila sie mala iskierka i nie swieci . Co moze byc powodem ?
Po zalozeniu miekkiej deski wszystko bylo dobrze , az pewnego dnia jade sobie i zaczelo mi sie kopcic ze wlacznik swiatel pozycyjnych .I wlacznik musial sie w srodku stopic bo nie szlo go cofnac do pozycji "0" , swiatla pozycyjne , panel nawiewu nie swiecilo + kabel czerwony stopiony ( dodam jeszcze ze puknąłem w deske z boku i dlatego zaczelo sie kopcic ) Dzis dostalem nowy wlacznik , zalozylem i wszystko swiecilo procz swiatelka od wlacznika .
Nie wiedzialem co jest grane i ponownym wlaczeniu zaplonu przez chwile sie wlaczyla "dioda" i zrobila sie mala iskierka i nie swieci . Co moze byc powodem ?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a ten spalony przewod wymieniles?
jezeli nie to szukaj dokad idzie i wymien go calego
prawdopodobnie wkladajac nowa deske przygniatles go deska do masy
jezeli nie to szukaj dokad idzie i wymien go calego
prawdopodobnie wkladajac nowa deske przygniatles go deska do masy
Ostatnio zmieniony wt sty 05, 2010 22:48 przez agrala, łącznie zmieniany 1 raz.
nieagrala pisze:a ten spalony przewod wymieniles?
bede musiałagrala pisze:jezeli nie to szukaj dokad idzie i wymien go calego
obys mial racjeagrala pisze:prawdopodobnie wkladajac nowa deske przygniatles go deska do masy
tylko nie wiem co ma wspolnego z tym radio ?jeryk10 pisze:Kable za radiem moze dotykaja o mase radia tam idzie do kostki radia zasilanie po wloczeniu swiatel kolor kabla SZARO NIEBIESKI zwroc na niego uwage