Witam. potrzebuje pomocy. opisuje oco biega. jestem włascicielem golfa3 benzyniaka 1.8. pół roku temu mialem problemy z obrotami, podjechalem do elektromechanika aby sprawdzic na kompie co sie stało. pracownik powiedzial ze to silnik krokowy, ze po wymianie bedzie OK

. jak sie okazało póżniej po wymianie nie bylo ok

doszło to jeszcze do wymiany jakas uszczelka gumowa która wlasnie znajduje sie tuz pod silnikiem krokowym. Z lekkka sie przestraszaylem bo po wymianie tych czesci autko posiadało 1800obr. jak mnie poinformowalo mialy po jakims czasie zejsc. zeszly ale do 1400, a dalej nizej nic. jak był zimny to mialem 600-700 obr/min a jak cieply to 1400. poczekalem 2 miesiace bo skoro mialey zesc to uwazalem ze jeszcze poczekam, i znow zawitalem do tego zakladu, jak sie okazalo obroty są takie duze ze wzgledu na to ze teraz musze wymienic Potencjometr Przepustnicy,ktory nie moze utrzymac obrotow. wyczyszczony potencjometr zostal i spadly do 1000 ale po 3 tygodniach znow wchodza na 1400. i teraz moje pytanie. czy to cos pomoze jak wymienie, czy znow cos sie znajdzie ze jeszcze cos. z gory dziekuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 18:59 przez
wawi, łącznie zmieniany 2 razy.