Dziwne zachowanie silnika na jałowym i przy 2500tyś. obr.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lkawa
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwne zachowanie silnika na jałowym i przy 2500tyś. obr.

Post autor: lkawa » sob sty 02, 2010 14:43

Witam posiadam golfa 3 1.8 90KM ABS benzyna z gazem. Mój problem polega na tym, że podczas dodawania gazu przy 2500tys. obrotów ma krótkie zastanowienie po czym zaczyna jechać normalnie, oraz na biegu jałowym delikatnie żuca autem chociaż wskazówka na obrotomierzu stoi w jednym miejscu, a gdy trzymam gaz na wyższych obrotach to wskazówka samoczynnie zaczyna ruszać się minimalnie w jedną i drugą stronę. Zostały sprawdzone: sonda landa, tps, katalizator, rozrząd, krokowiec. Wymienione zostały: przewody, świece (które są teraz okopcone), wszystkie filtry, poduszki pod silnikiem. Komputer nie wykazuje żadnych błędów. Byłem u gazowników i stwierdzili że z instalacją gazową jest wszystko OK. Ten problem pojawia się na benzynie jak i również na gazie.
To co znalazłem na forum w "szukajce" to wymieniłem lub sprawdziłem, ale nie pomogło. Może ktoś miał podobny problem.
Z góry dziękuję za wszystkie posty.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » sob sty 02, 2010 15:21

Nic nie pisałeś o aparacie zapłonowym i jego stanie. Zobacz czy nie ma wilgoci - w jakim stanie palec , czy nie upalony. Przemyj - wysusz i sprawdź.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
Jesionvr6
...
...
Kontakt:

Post autor: Jesionvr6 » sob sty 02, 2010 16:25

Haki pisze:Nic nie pisałeś o aparacie zapłonowym i jego stanie. Zobacz czy nie ma wilgoci - w jakim stanie palec , czy nie upalony. Przemyj - wysusz i sprawdź.

dokładnie sprawdz aparat czy suchy i jeszcze zobacz czy nie ma luzu na ośce

Obrazek

lkawa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lkawa » sob sty 02, 2010 17:07

jeson pisze:
Haki pisze:Nic nie pisałeś o aparacie zapłonowym i jego stanie. Zobacz czy nie ma wilgoci - w jakim stanie palec , czy nie upalony. Przemyj - wysusz i sprawdź.

dokładnie sprawdz aparat czy suchy i jeszcze zobacz czy nie ma luzu na ośce
O aparacie to nie pomyślałem! Zajme się tym w poniedziałek. Dzięki koledzy za posty może w końcu będzie OK. Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”